Ταΰγετος: Θρίλερ με την εξαφάνιση ορειβάτη

Έχει να δώσει σημεία ζωής από τις 18 Αυγούστου

Βίντεο από Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Συνεχίζονται χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για τον εντοπισμό του άνδρα που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στον Ταΰγετο.

Ο αγνοούμενος, ο οποίος θεωρείται έμπειρος σπηλαιολόγος και ορειβάτης έχει να δώσει σημεία ζωής από τις 18 Αυγούστου. Σύμφωνα με σημείωμα που βρέθηκε στο αυτοκίνητό του, σκόπευε να μπει μέσα σε σπήλαιο της περιοχής.

Τέσσερις μέρες μετά την μυστηριώδη εξαφάνιση του 64χρονου στις βουνοπλαγιές του Ταΰγετου, οι έρευνες, στις οποίες συμμετέχουν η ΕΜΑΚ, πυροσβέστες και εθελοντές, δεν έχουν αποδώσει ακόμα καρπούς.

Το μόνο στοιχείο που έχει βρεθεί, ένα ιδιόχειρο σημείωμα που κάνει λόγο για συγκεκριμένο σπήλαιο, δεν έχει οδηγήσει προς το παρόν πουθενά.

Δράμα: Συγκλονίζει αθλήτρια που σώθηκε- «Ήταν τρομακτικό! Δε θα τον ξεχάσω»

 «Η διάσωση σε ένα σπήλαιο είναι μια δύσκολη υπόθεση γιατί είναι ένας κλειστός χώρος. Ακόμα κι ένα πολύ απλό στραμπούληγμα του ποδιού μπορεί να σε κάνει ανίκανο να μπορείς να βγεις μόνο σου στην επιφάνεια,» εξήγησε ο Στέφανος Νικολαΐδης, μέλος σπηλαιοδιάσωσης, σπηλαιολογικής ομοσπονδίας της Ελλάδος.

«Θα πρέπει να είναι εκπαιδευμένοι αυτοί που μπαίνουνε  μέσα γιατί χρειάζεται αναρρίχηση, υπάρχουν πετρώματα τα οποία γλιστράνε ιδιαιτέρως, υπάρχουν χάσματα, υπάρχουν βάραθρα τα οποία μπορούν να εμφανιστούν ξαφνικά μπροστά σου μετά από κάποιο πέρασμα» πρόσθεσε.

Ο άνδρας έφυγε στις 18 Αυγούστου από το χωριό του, την Σαϊδόνα με προορισμό το δάσος της Βασιλικής όπου διατηρεί μελίσσια.  Οι συγγενείς του ανησύχησαν επειδή άργησε και ειδοποίησαν τις αρχές. Όμως το μόνο που βρέθηκε ήταν το αυτοκίνητό του.

Για τον εντοπισμό του αγνοούμενου έχουν επιστρατευτεί ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος και drone, όμως όσο οι ώρες περνούν οι ελπίδες όλο και λιγοστεύουν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top