Πέθανε στον ύπνο του ο Σταύρος Ψυχάρης σε ηλικία 77 ετών

Ο γιος του, Ανδρέας, έκανε γνωστή την είδηση του θανάτου του πρώην εκδότη

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, άφησε την τελευταία του πνοή στον ύπνο του στο σπίτι του στο Πόρτο Ράφτη. Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί εκεί, μετά το σοβαρό νευρολογικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε εδώ και μια 15ετία.

Σταύρος Ψυχάρης

Ο Σταύρος Ψυχάρης με τον γιο του Ανδρέα (δεξιά)

Τον θάνατό του επιβεβαιώσε με μια φωτογραφία που ανέβασε στο Twitter και ο γιος του, Ανδρέας. 

 

 

Ο Σταύρος Ψυχάρης ήταν εκδότης και διευθυντής του Βήματος και υπήρξε ουσιαστικά ο άνθρωπος που καθιέρωσε τις κυριακάτικες εκδόσεις των εφημερίδων.

Ποιος ήταν ο Σταύρος Ψυχάρης

Ο Σταύρος Ψυχάρης ήταν Έλληνας εκδότης, δημοσιογράφος και επιχειρηματίας. Ήταν Πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) από το 2009 μέχρι το 2017.

Ο Σταύρος Ψυχάρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945 και θείος του ήταν ο Κώστας Λουλές, ηγετικό στέλεχος και βουλευτής του ΚΚΕ. Άρχισε την δημοσιογραφική του καριέρα το 1964 στην αριστερή εφημερίδα «Δημοκρατική Αλλαγή» (ενώ ήταν γραμμένος και στον Ελληνο-Σοβιετικό Σύνδεσμο) για να προσληφθεί κατά της διάρκεια της δικτατορίας ως κοινοβουλευτικός συντάκτης της εφημερίδας Έθνος.

Ψυχάρης σύζυγος

Με τη σύζυγό του Χριστίνα Τσούτσουρα

Από το 1972 εργάστηκε στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ), αρχικά ως δημοσιογράφος και εν συνεχεία ως πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας «Τα Νέα».

Από το φθινόπωρο του 1983 ήταν διευθυντής της εφημερίδας «Το Βήμα». Το 1996 διορίστηκε Διοικητής του Αγίου Όρους από την κυβέρνηση Σημίτη, θέση που διατήρησε μέχρι το 2001.

Τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου ανέλαβε καθήκοντα γενικού διευθυντή και από το Σεπτέμβριο του 2003 του διευθύνοντος συμβούλου και αντιπροέδρου του Ομίλου, που συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο των εκδοτικών εταιρειών του ομίλου ΔΟΛ.

Ήταν πρόεδρος του Ιδρύματος Λαμπράκη (παλαιότερα Ίδρυμα Μελετών Λαμπράκη), θέση που ανέλαβε μετά το θάνατο του ιδρυτή του ιδρύματος Χρήστου Λαμπράκη το 2009, ενώ εκλέχθηκε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, αναλαμβάνοντας ο ίδιος, εκτός από την έκδοση του Βήματος και την έκδοση της εφημερίδας «Τα Νέα».

Ψυχάρης

Ο Σταύρος Ψυχάρης συνέδεσε το όνομά του με τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη

Τιμήθηκε στις 20 Ιουνίου 2010 από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως για την προσφορά του κατά την περίοδο που διετέλεσε Διοικητής του Αγίου Όρους με το οφίκιο του Μεγάλου Νοταρίου του Οικουμενικού Θρόνου.

Από τον πρώτο του γάμο είχε δύο γιους, τον Παναγιώτη και τον Ανδρέα Ψυχάρη, ενώ ήταν νυμφευμένος σε δεύτερο γάμο με τη δημοσιογράφο και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Χριστίνα Τσούτσουρα, με την οποία απέκτησε δύο κόρες, τη Χριστίνα και τη Σοφία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top