Θεσσαλονίκη: Από θύματα απάτης βρέθηκαν κατηγορούμενοι στη Γερμανία

Κατηγορούνται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Στη Θεσσαλονίκη δεκάδες άτομα βρέθηκαν κατηγορούμενοι στη Γερμανία καθώς κακοποιοί έκλεψαν τα προσωπικά τους στοιχεία με ηλεκτρονικό τρόπο και δημιούργησαν τραπεζικούς λογαριασμούς σε ψηφιακές τράπεζες στο όνομά τους εν αγνοία τους προκειμένου να ξεπλένουν μαύρο χρήμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ραλλιώς Λεπίδου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star ανυποψίαστοι Έλληνες πολίτες από θύματα ηλεκτρονικής απάτης στην χώρα μας, βρέθηκαν κατηγορούμενοι για ξέπλυμα  βρώμικου χρήματος στη Γερμανία.

Το κύκλωμα έκλεβε τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων πολιτών με την μέθοδο των ψεύτικων email και δημιουργούσαν νέους σε ψηφιακές τράπεζες. Εκεί έκαναν ύποπτες συναλλαγές με θύματα αυτή τη φορά Γερμανούς πολίτες.

Mια γυναίκα από την Θεσσαλονίκη βρέθηκε δικαιούχος τρεχούμενου λογαριασμού σε γερμανική τράπεζα στο Βερολίνο. Οι γερμανικές αρχές μάλιστα κατάσχεσαν χρήματα που υπήρχαν στον συγκεκριμένο λογαριασμό εν αγνοία της γυναίκας, από διαδικτυακές αγορές εμπορευμάτων που όμως ουδέποτε παραδόθηκαν στους αγοραστές.

Τώρα καλούνται τα θύματα της ηλεκτρονικής απάτης στο  πλαίσιο της  έρευνας της γερμανικής δικαιοσύνης  να δώσουν εξηγήσεις στις ανακριτικές αρχές της Ελλάδας.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top