ΗΣΑΠ: Άτομο ξάπλωσε στις γραμμές στο Μοσχάτο και αρνούνταν να αποχωρήσει!

Διεκόπη η ηλεκτροδότηση στον συρμό- Δυσφορία στους επιβάτες για την ζέστη

Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες νωρίτερα στη Γραμμή 1, όταν λόγω εισόδου ατόμου στη Γραμμή, πραγματοποιήθηκε ολιγόλεπτη διακοπή ηλεκτροδότησης και κυκλοφορίας, στο τμήμα Κηφισιά - Ταύρος. Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr oι επιβάτες έμειναν κλεισμένοι στα βαγόνια, χωρίς κλιματισμό σε συνθήκες καύσωνα, γεγονός που πυροδότησε τη δυσφορία τους.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Κέντρο Ελέγχου, ο οδηγός του διερχόμενου συρμού που ξεκίνησε από το Φάληρο, εντόπισε εν κινήσει, κοντά στον σταθμό Μοσχάτο, σε απόσταση, ένα άτομο ξαπλωμένο στις γραμμές. Ο οδηγός πρόλαβε να ακινητοποιήσει εγκαίρως τον συρμό. Το άτομο αρνήθηκε να απομακρυνθεί από τις γραμμές και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.

Μοναστηράκι: Εξάχρονο κοριτσάκι έπεσε στις ράγες του τρένου

Συγκεκριμένα, για διάστημα 20 λεπτών μέχρι και την απομάκρυνση του ατόμου, πραγματοποιήθηκε διακοπή της ηλεκτροδότησης της Γραμμής ενώ υπήρξαν και Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Η κυκλοφορία των συρμών έχει αποκατασταθεί πλέον σε όλη τη Γραμμή. 

H ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ για το περιστατικό  

Σε ανακοίνωσή της η ΣΤΑ.ΣΥ αναφέρει για το περιστατικό:  

Στις 15:07 οδηγός συρμού της Γραμμής 1 του Μετρό με κατεύθυνση από Φάληρο προς Μοσχάτο, εντόπισε άτομο εντός του τροχιόδρομου και εντός της πορείας του. Άμεσα ακινητοποίησε τον συρμό και διεκόπη η ηλεκτροδότηση της Γραμμής. Ο άνδρας παρέμεινε ξαπλωμένος επί 20 λεπτά, αρνούμενος να απομακρυνθεί παρά τις προσπάθειες του προσωπικού της ΣΤΑ.ΣΥ. Λίγο πριν την άφιξη στο σημείο της ΕΛ.ΑΣ. ο άνδρας τράπηκε σε φυγή. Με την ολοκλήρωση του ελέγχου του τμήματος Φάληρο – Μοσχάτο από τον Επιθεωρητή και τον Επόπτη Λειτουργίας της ΣΤΑ.ΣΥ. επανηλεκτροδοτήθηκε η Γραμμή και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε ολόκληρο το δίκτυο.
 

Η ΣΤΑ.ΣΥ. ζητά συγνώμη, τόσο από τους επιβάτες, που υποχρεώθηκαν να παραμείνουν εντός συρμού μέχρι τη λήξη του συμβάντος υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, όσο και από τους επιβάτες της Γραμμής 1 που ταλαιπωρήθηκαν εξαιτίας της 30λεπτης διακοπής των δρομολογίων στο τμήμα Ταύρος – Πειραιάς.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top