Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στα Μέγαρα - Οριοθετήθηκε προς Αλεποχώρι

Μεγάλη η μάχη πυροσβεστών

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στη Βένιζα Μεγάρων. Παρά τους δυνατούς ανέμους που δυσχέραναν το έργο των πυροσβεστών, κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά και να μην επεκταθεί προς Αλεποχώρι. Μήνυμα του 112 για την εκκένωση των οικισμών Ζάχουλη και Παπαγιαννέικα. 

Φωτιά στα Μέγαρα: Στις φλόγες σπίτια - 112 για εκκένωση στα Παπαγιαννέικα

Μάχη με τις φλόγες δίνουν για δεύτερη ημέρα οι πυροσβέστες. Μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Πεντέλη που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης, σήμερα ήρθαν αντιμέτωποι με το πύρινο μέτωπο στα Μέγαρα.

φωτιά Μέγαρα

φωτιά Μέγαρα 2

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασικές και γεωργικές εκτάσεις με ακαθάριστα λιόφυτα. Η φωτιά πήρε επικίνδυνες διαστάσεις και κινήθηκε προς Αλεποχώρι, από το οποίο απέχει 5 χιλιόμετρα. 

Από τις φλόγες δε γλίτωσαν οι περιουσίες πολιτών, καθώς σπίτια κάηκαν ολοσχερώς.

φωτιά Μέγαρα - καίγονται σπίτια

φωτιά Μέγαρα - καίγονται σπίτια 2

Το έργο των πυροσβεστών δυσχέραναν οι θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 6-7 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή.

φωτιά Μέγαρα 3

φωτιά Μέγαρα 4

φωτιά Μέγαρα 5

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονταν συνεχώς. Αυτή την ώρα επιχειρούν 105 πυροσβέστες με 38 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος επτά αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα - εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό.

Φωτιά Μέγαρα: Μηνύμα του 112 σε Ζάχουλη και Παπαγιαννέικα

Η φωτιά στα Μέγαρα εκδηλώθηκε στις 13.41 το μεσημέρι.

Στις 14.35 στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του οικισμού Ζάχουλη για να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Αλεποχώρι. 

 

Λίγη ώρα αργότερα, μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε και στους κατοίκους που βρίσκονται στον οικισμό Παπαγιαννέικα Μεγάρων για προληπτική απομάκρυνση από την περιοχή λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top