Πρύτανης ΑΠΘ για αιματηρή συμπλοκή: «Αποτρόπαιο, εγκληματικό περιστατικό»

Μίλησε για δραματική μείωση των περιστατικών διακίνησης

Ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Nίκος Παπαϊωάννου μίλησε στο Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star και στον Γιώργο Ευγενίδη για τη νέα αιματηρή συμπλοκή που σημειώθηκε χτες το βράδυ στο Πανεπιστήμιο χαρακτηρίζοντάς την ως «αποτρόπαιο, εγκληματικό περιστατικό».

ΑΠΘ: Ένας τραυματίας και οχτώ προσαγωγές για την αιματηρή επίθεση

«Τα τελευταία δύο με τρία χρόνια ο αριθμός αυτών των περιστατικών της διακίνησης, δεν έχει εξαφανιστεί όμως έχει μειωθεί δραματικά. Από εκεί και πέρα εκείνο που πρέπει να πούμε ξεκάθαρα είναι ότι ήταν ένα αποτρόπαιο, εγκληματικό περιστατικό και άμεσα επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις. Αυτό είναι η ουσία. Δηλαδή όπως ορίζει νόμος που ψηφίστηκε τον Ιούλιο του 2019 ότι τα campus των Πανεπιστημίων λειτουργούν όπως η υπόλοιπη επικράτεια δηλαδή όταν έχουμε τέτοιου είδους περιστατικά παρεμβαίνει η αστυνομία για αυτό λοιπόν τον λόγο χτες το βράδυ έγιναν και αυτές οι προσαγωγές,» εξήγησε ο πρύτανης του ΑΠΘ.

Ο κ. Παπαϊωάννου έκανε λόγο για ένα άλλο περιστατικό διακίνησης που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα πάλι στην πλατεία του Χημείου κατά το οποίο οι άντρες της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης βρήκαν δύο διακινητές, κάλεσαν την αστυνομία η οποία επενέβη τόσο γρήγορα που ένας εκ των δύο δραστών έπεσε πάνω σε τζαμαρία στην προσπάθειά του να ξεφύγει.

Θεσσαλονίκη: Αιματηρή συμπλοκή με πυροβολισμούς στο ΑΠΘ

«Προσπαθούμε να αποφύγουμε τέτοια περιστατικά όμως είναι προφανές ότι υπάρχουν οπότε όταν εμφανιστεί η Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων θα λειτουργούν περισσότερο κατασταλτικά και όχι τόσο προληπτικά όσο είναι σήμερα. Σε κάθε περίπτωση εμείς ως Πανεπιστήμιο αυτό που μπορούμε να κάνουμε το κάνουμε και τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο είχαμε μόνο το περιστατικό της προηγούμενης εβδομάδας καθώς και το ξεκαθάρισμα χτες το βράδυ,» κατέληξε ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top