Δημήτρης Λιγνάδης: «Νόμιζα ότι το ένταλμα σύλληψής μου ήταν τρολιά»

Τι είπε στην απολογία του για τους καταγγελόμενους και το #metoo

Ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου απολογήθηκε σήμερα ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος βρίσκεται στο εδώλιο κατηγορούμενος για τους βιασμούς ανήλικων αγοριών. Ο ηθοποιός περιέγραψε την ημέρα της σύλληψής του ως «τρολιά», ενώ αναφέρθηκε και στο ελληνικό #metoo.

Απολογία Λιγνάδη: «Δεν κατηγορούμαι εδώ για πέφτουλας. Βιαστής δεν είμαι»

Η πρώτη φράση που είπε ο κατηγορούμενος όταν του έδωσε τον λόγο η πρόεδρος του ΜΟΔ ήταν ότι αρνείται κάθε κατηγορία. «Αρνούμαι τις κατηγορίες. Σήμερα είναι μια μέρα λύτρωσης γιατί 1,5 χρόνο μετά την προφυλάκισή μου στη φυλακή, όπου η μια μέρα μετράει για έναν μήνα, επιτέλους είμαι στη θέση να απολογηθώ. Θα σας παρακαλούσα να μου θέσετε ερωτήσεις για να απαντάω», τόνισε στους δικαστές και αμέσως ξεκίνησαν οι ερωτήσεις που του υποβάλει η πρόεδρος για κάθε έναν βιασμό που περιλαμβάνει το κατηγορητήριο.

Δημήτρης Λιγνάδης

Δημήτρης Λιγνάδης: «Νόμιζα ότι το ένταλμα σύλληψής μου ήταν τρολιά»

Ο κατηγορούμενος περιέγραψε και το τι συνέβη κατά τη διάρκεια της σύλληψης τον Φεβρουάριο του 2021, καθώς και τα συναισθήματα του.

«Κάποια στιγμή βγήκε η Ακρίτα και είπε ότι θα παραιτηθεί ο Λιγνάδης. Από το γραφείο μου λέγανε ότι γίνεται ορυμαγδός. Όλα αυτά εγώ δεν τα σπουδαιολογούσα. Έλεγα ότι είναι κουτσομπολιά. Μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου έχω αποφασίσει να παραιτηθώ γιατί δε μπορούσα να διοικήσω σε αυτό το τοξικό κλίμα. Από την άλλη έλεγα πως αν παραιτηθώ θα είναι σαν να αποδέχομαι. Μετά έγινε δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται. Άκουγα ηθοποιούς που δεν τους είχα δει ποτέ δεν τους ήξερα να μιλάνε για μένα. Όταν άκουσα για ένταλμα νόμισα ότι είναι τρολιά… Πήγα στη ΓΑΔΑ ρώτησα αν υπήρχε κάποιο ένταλμα. Μου είπαν όχι και έφυγα. Μετά πήρε ο δικηγόρος και μου είπε υπάρχει ένταλμα "έλα". Πήγα με τη βιαιότητα ότι θα φύγω σε πέντε λεπτά. Όταν άκουσα για προφυλάκιση κατάλαβα ότι το πράγμα είναι πολύ πιο σοβαρό από κάποιες προσωπικές αντεκδικήσεις», ανέφερε ο κατηγορούμενος.

Δημήτρης Λιγνάδης: «Βιαστής ή εκβιαστής δεν υπήρξα ποτέ - Είμαι εδώ λόγω σκευωρίας προσώπων με συγκλίνοντα κίνητρα»

Λάβρος κατά των προσώπων που τον καταγγέλλουν αλλά και όσων τους βοήθησαν είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος τόνισε στην απολογία του ενώπιον του ΜΟΔ πως «σχέσεις ερωτικές με ανήλικους ή ανήλικες δεν είχα ποτέ» και πως «βιαστής ή εκβιαστής δεν υπήρξα ποτέ». Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο:

Μπορεί να κολακεύτηκα, να φλέρταρα παραπάνω, να έδωσα παραπανίσιες υποσχέσεις, να είχα μια υπερβολή στην προσέγγιση μου στους ανθρώπους αλλά δεν κατηγορούμαι εδώ για "πέφτουλας" ή "γύπας". Μπορεί να ξέφυγα σε αυτόν τον τομέα, αλλά βιαστής δεν υπήρξα ποτέ.

Ο καλλιτέχνης είπε πως έφθασε ενώπιον των δικαστών από την συνάντηση πολλών επιθυμιών, από ένα «σύμπλεγμα ομάδων και συνιστωσών προσώπων με συγκλίνοντα κίνητρα» που δημιούργησαν το «προϊόν- βιαστής» το οποίο προσφέρθηκε προς πολιτική εκμετάλλευση.
Δημήτρης Λιγνάδης: Τι είπε για το ελληνικό #metoo.

Δημήτρης Λιγνάδης απολογία

Ο κ. Λιγνάδης αναφέρθηκε και στο ελληνικό #metoο, στο οποίο, όπως είπε, οι καταγγέλλοντες θέλησαν να ενταχθούν στην ομπρέλα του κινήματος #meToo για να εμφανιστούν ως θύματα: «Λυπάμαι που ένα τόσο σοβαρό κίνημα πήγε στην απέναντι όχθη από εμένα και ενέταξε και τα ξερά και τα χλωρά και κάποιοι για να γίνουν ήρωες εντάχθηκαν εκεί».

Κατά τον κατηγορούμενο, τα κίνητρα των μηνυτών του είναι ανάλογα με τους ίδιους: «Ψάχνουμε να βρούμε βαθιά κίνητρα για όλο αυτό και εδώ είδα ότι αφορά άτομα με πολύ ταπεινά ελατήρια. Είδα εδώ και άτομα φθηνά, εντελώς διάτρητα που περιφέρουν το δράμα τους. Κίνητρο για αυτούς είναι και το να αυξήσουν τους ακολούθους τους. Καμία φορά το τι λέει κανείς και το πώς το στοιχειοθετεί δείχνει και ποιος είναι».

Σύμφωνα με την συλλογιστική του Δημήτρη Λιγνάδη, κοντά στα προσωπικά και ευτελή κίνητρα των μηνυτών βρέθηκαν εκείνα προσώπων με αντιπαλότητες επαγγελματικές, οι προστριβές στο ΣΕΗ, οι διαφωνίες συγκεκριμένων δημοσιογράφων και ινφλουενσερς, του «ψευδοαριστερού χώρου» για τη θέση του στο Εθνικό Θέατρο και η ευκαιρία που τους δόθηκε «να κλονίσουν την κυβέρνηση για την άστοχη επιλογή που έκανε στο πρόσωπο μου». «Ακολούθησε μία κοινωνία εθισμένη στο αίμα και όλο αυτό έγινε ένα προϊόν που προσφέρθηκε για πολιτική εκμετάλλευση αλλά και για κλικαρίσματα και αύξηση της αγοραστικής αξίας διαφόρων μίντια».

Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη: Την Τετάρτη η αγόρευση του εισαγγελέα

Ο προσωρινά κρατούμενος πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου συμπλήρωσε πέντε ώρες απολογίας κατά τη διάρκεια της οποίας απάντησε σε ερωτήσεις της Έδρας, τονίζοντας με έμφαση τον ισχυρισμό που προβάλλει από την αρχή της υπόθεσης, ότι δεν υφίστανται ερωτικές σχέσεις με ανήλικους με τους οποίους μπορεί να είχε επικοινωνία, πολλώ δε μάλλον σεξουαλική βία σε βάρος τους και ότι η υπόθεση αποτελεί μια σκευωρία μίας ομάδας προσώπων που από διαφορετικές αφετηρίες επιχειρεί να τον πλήξει ηθικά, επαγγελματικά και κοινωνικά

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Τετάρτη το πρωί με την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας Κωνσταντίνου Κούντρια, ο οποίος θα εισηγηθεί επί της ενοχής ή μη του κατηγορούμενου για τέσσερις βιασμούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top