Η ώρα της απολογίας για τον Δημήτρη Λιγνάδη - Τι θα υποστηρίξει

Μετά από 16 μήνες στη φυλακή έφτασε η στιγμή της απόφασης του δικαστηρίου

Τι λέει ο Κούγιας για τις κατηγορίες βιασμού στις «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Δεκαέξι μήνες μετά την απόφαση της δικαιοσύνης για την προφυλάκισή του ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, απολογείται σήμερα το πρωί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τέσσερις υποθέσεις βιασμού.

Μετά από 26 συνεδριάσεις ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου θα λάβει για πρώτη φορά τον λόγο στη δίκη και θα επιχειρήσει να αντικρούσει το κατηγορητήριο που έχει απαγγελθεί σε βάρος του.

Ελένη Κούρκουλα: Είχαν επαφές με τον Λιγνάδη για να γίνουν σταρ

Κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς ανήλικων και νεαρών ανδρών, οι τρεις στο διαμέρισμά του στο Μεταξουργείο και ο τέταρτος σε ξενοδοχείο στην Επίδαυρο.

Με την απολογία του αναμένεται να αρνηθεί όλα όσα του αποδίδονται. Άλλωστε έχει υποβάλει μηνύσεις για ψευδή κατάθεση σε βάρος των τριών εκ των ανδρών που ήρθαν στο δικαστήριο και κατέθεσαν όσα ισχυρίστηκαν στις αρχές. Ο τέταρτος άνδρας που τον κατήγγειλε στην ανακρίτρια της υπόθεσης, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο με αποτέλεσμα οι δικαστές να του στερήσουν το δικαίωμα παράστασης του ως πολιτικός ενάγων. 

Απολογείται Σήμερα Ο Δημήτρης Λιγνάδης

Ο Δημήτρης Λιγνάδης δηλώνει αθώος στις κατηγορίες βιασμού 

«Δηλώνω ότι αρνούμαι όλες τις κατηγορίες» είχε πει στην πρώτη τοποθέτηση του στο δικαστήριο ο Δ. Λιγνάδης μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου που του αποδίδει βιασμό τριών εφήβων αγοριών και ενός νεαρού άντρα: «Δεν έχω πάει ποτέ με ανήλικο», είναι η σταθερή απάντηση του έναντι των κατηγοριών.

Σύμφωνα με τα όσα έχει ισχυριστεί, είναι θύμα μίας σκευωρίας που εξυφάνθηκε στον επαγγελματικό του χώρο και έλαβε και πολιτικές διαστάσεις , αφού ήταν επιλογή της κυβέρνησης να αναλάβει, τον Σεπτέμβριο του 2019, την διεύθυνση του κορυφαίου θεσμού για την προβολή της θεατρικής Τέχνης.

Σε όλη την διάρκεια της δίκης αλλά και από την ανακριτική διαδικασία ο κατηγορούμενος μέσω του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια έχει αμφισβητήσει ευθέως όχι μόνο τα κίνητρα αλλά και την προσωπικότητα των καταγγελλόντων αμφισβητώντας την αξιοπιστία τους και το περιεχόμενο των καταγγελιών τους.

Η όλη διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες και πρόθεση του δικαστηρίου είναι η απολογία να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας η απολογία του κατηγορούμενου.

Σε αυτή την περίπτωση την Τετάρτη ο εισαγγελέας της έδρας θα αγορεύσει επί της ενοχής ή μη του κατηγορούμενου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top