«Είδα μόνο τα χεράκια της» - Συγκλονίζει ο καπετάνιος που βρήκε την 5χρονη

Το κορίτσι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από το λιμάνι του Πειραιά

Συγκλονίζει ο καπετάνιος του πλοίου που εντόπισε και έσωσε το πεντάχρονο κοριτσάκι στον Πειραιά. «Είδα τα χεράκια του. Ήμουν έτοιμος να βουτήξω στη θάλασσα», είπε. Το κοριτσάκι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική, ενώ η μητέρα του συνελήφθη. 

Πειραιάς: 5χρονη επέπλεε αναίσθητη στο λιμάνι και εντοπίστηκε από πλοίο

Σοκαριστική ήταν η περιγραφή του καπετάνιου που έσωσε από πνιγμό το πέντε ετών κοριτσάκι στον Πειραιά. Όπως είπε, το κορμάκι του παιδιού δε φαινόταν, είχε βουλιάξει και φαινόταν μόνο τα χεράκια του.

Το παιδί ήταν πολύ κοντά στο λιμάνι, αλλά ήταν μικρό, δεν ήξερε να κολυμπάει. Είδα τα χεράκια του μόνο.

«Το είδα να επιπλέει μόνο του μέσα στη θάλασσα. Πνιγότανε σε απόσταση περίπου 60 μέτρων από το πλοίο μου. Ήμουν έτοιμος να πηδήξω στη θάλασσα να το βοηθήσω, αλλά οι Αρχές έφτασαν πολύ γρήγορα, αφού τις ειδοποιήσαμε, και το έβγαλαν έξω. Με ειδοποίησαν ότι βρίσκεται πλέον στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», είπε ο καπετάνιος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Αγ.Νεκτάριος» μιλώντας στον Ant1.

Πειραιά: Στην εντατική η 5χρονη - Συνελήφθη η μητέρα της

Στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Παίδων, νοσηλεύεται η 5χρονη. Το κοριτσιάκι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από στελέχη του λιμενικού σώματος, τα οποία της παρείχαν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (CARPA), με αποτέλεσμα την ανάκτηση των αισθήσεών της.

Το ανήλικο κορίτσι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Αγιος Παντελεήμων», συνοδεία στελέχους του λιμενικού, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», όπου νοσηλεύεται.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση.

Η 37χρονη μητέρα της μικρής που σύμφωνα με πληροφορίες είναι Ρομά, συνελήφθη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πειραιά στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top