Στο μυαλό του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου - Τι κατέθεσε ψυχίατρος στη δίκη

«Θέλω να φύγω, αλλά δεν μπορώ», έγραφε η Καρολάιν στο ημερολόγιό της

»Η άφιξη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στα δικαστήρια με χειροπέδες και συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης / Βίντεο star.gr 

Έναν άνθρωπο ψυχρό, που προετοίμασε και εκτέλεσε το έγκλημα, περιέγραψε η ψυχίατρος και ψυχολόγος Άλκηστις Ηγουμενάκη με εξειδίκευση στην ψυχική υγεία.

Η ειδικός κατέθεσε σήμερα για τη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά στις 11 Μαΐου 2021.

Η κα Ηγουμενάκη κατέθεσε πως διακρίνει προετοιμασία για την εκτέλεση του εγκλήματος από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, η οποία «διαρκεί πολλή ώρα».

«Θεωρεί προέκταση της Καρολάιν τον σκύλο και τον σκοτώνει κι αυτόν»

Η ψυχίατρος-ψυχολόγος, αναφερόμενη στη θανάτωση του σκύλου από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, είπε πως ο δράστης «θεωρεί προέκταση της Καρολάιν το κουτάβι και το σκοτώνει κι αυτό».

Δολοφονία Καρολάιν: «Ανοίγει» το ημερολόγιο της άτυχης 20χρονης

Ο θάνατός του, όπως είπε, διήρκησε όσο και της Καρολάιν.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος φτάνει στο δικαστήριο

Δεμένος με χειροπέδες πισθάγκωνα και με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης έφτασε στα δικαστήρια ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

«Δε νιώθει τίποτα. Δεν τον νοιάζει τίποτα. Κάνει αυτό που κάνει για να καλύψει τον φόνο», σημείωσε.

Όπως κατέθεσε, η ίδια αντιλαμβάνεται πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έχει ναρκισσιστική συμπεριφορά και αντικοινωνική συμπεριφορά.

«Έχω δει πυροβολισμό και μαχαίρωμα ζώου. Παρόμοιο τρόπο θανάτου ζώου από ιδιοκτήτη, με τόσο ψυχρό τρόπο, δεν έχω δει», κατέθεσε μάρτυρας και μέλος φιλοζωικού συωματείου. 

«Το κρέμασμα είναι ένας από τους ειδεχθέστερους τρόπους θανάτωσης ζώου», συμπλήρωσε. 

Το ημερολόγιο της Καρολάιν και η κατάθεση ψυχιάτρου 

Η ψυχίατρος Άλκηστις Ηγουμενάκη, η οποία λειτουργεί ως σύμβουλος της οικογένειας Κράουτς κατέθεσε πως, με βάση την κρίση της (καθώς δεν είχε δει το θύμα από κοντά), η Καρολάιν είχε «στοιχεία κατάθλιψης».

Αποκάλυψη Star: «Μου κάνει κακό αυτή η σχέση», έγραφε η Καρολάιν

Όπως κατέθεσε, το συμπέρασμα το έβγαλε από τη δήλωση της άτυχης 20χρονης για την κόρη της Λυδία το τελευταίο βράδυ της: «Πάρτη, δεν τη θέλω».

H Καρολάιν με το μωρό τους

Η άτυχη Καρολάιν σε στιγμή ευτυχίας με το παιδί της

Σύμφωνα με την ίδια, στοιχεία κατάθλιψης δείχνει και η θλίψη που εκφράζει στο ημερολόγιό της η Καρολάιν: «Θέλω να φύγω, αλλά δεν μπορώ».

Η κα Ηγουμενάκη μίλησε για έλλειψη ενσυναίσθησης από την πλευρά του πιλότου.

Γυναικοκτονία Καρολάιν: Νέα βίντεο από το κινητό του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

«Έχει αντικοινωνική διαταραχή και είναι απόλυτα κτητικός προς τη μητέρα και το παιδί. Αυτό λέγεται αντικειμενοποίηση στην ψυχολογία», σημείωσε, επισημαίνοντας πως έλλειψη ενσυναίσθησης υποδηλώνει και το ότι άφησε το βρέφος δίπλα στο άψυχο κορμί της μητέρας του.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν πήγε η μητέρα της Καρολάιν στη δίκη, είπε: «Δεν ήταν σε θέση να τον αντιμετωπίσει. Πονάει καθημερινά η Σούζαν. Ζητάει τη βοήθειά μου».

Επιθετικός ο Αναγνωστόπουλος προς τους μάρτυρες – Το παρασκήνιο της δίκης

Όταν ρωτήθηκε στο εάν οφείλεται σε πανικό η τοποθέτηση του παιδιού πάνω στη νεκρή γυναίκα, η κυρία Ηγουμενάκη είπε: «Σε κανένα σημείο δεν υπήρξε πανικός. Χρησιμοποιεί το παιδί και το κακοποιεί. Το είχε πάνω του και το έσερνε στην κηδεία». 

Μάρτυρας Φιλοζωικής: Έχω δει πολλά αλλά τόσο σκληρό θάνατο ζώου, όχι

Ως έναν από τους «ειδεχθέστερους τρόπους θανάτωσης ζώου» περιέγραψε τη θανάτωση του σκύλου της οικογένειας από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, μάρτυρας, που κατέθεσε με την ιδιότητα μέλους φιλοζωικής εταιρείας.

«Έχω δει πυροβολισμό και μαχαίρωμα ζώου. Παρόμοιο θάνατο ζώου από ιδιοκτήτη, με τόσον ψυχρό τρόπο, δεν έχω δει», κατέθεσε.

Ρεπορτάζ: Ανέστης Συμεωνίδης 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top