Παρελήφθη το Άγιο Φως: Με καθυστέρηση η άφιξή του στην Ελλάδα

Αναμένεται στις 20.30 στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Σε κλίμα κατάνυξης και λαμπρότητας πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα η τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός.

Στην τελετή παρέστη η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη, ο οποίος στη συνέχεια μετέβη στο Πατριαρχείο για την παραλαβή του Αγίου Φωτός, από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’.

Πάσχα 2022: Με λαμπρότητα η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

«Πρόκειται για ιδιαίτερο προνόμιο, να έχω την ευθύνη για την μεταφορά του Θείου Φωτός και του αναστάσιμου μηνύματος στην Ελλάδα. Η Αφή του Αγίου Φωτός λειτουργεί λυτρωτικά για την πίστη όλης της Χριστιανοσύνης»,είπε ο κ. Κατσανιώτης στην αντιφώνησή του προς τον Πατριάρχη.

«Η Ελληνική Πολιτεία έχει σταθεί, πάντοτε αρωγός στηρίζοντας το Πατριαρχείο και την Αγιοταφική Αδελφότητα στην προσπάθεια να διαφυλαχθούν αλώβητα από τον χρόνο και τις γεωπολιτικές σκοπιμότητες τα ιερά προνόμια και ο αναντικατάστατος πνευματικός ρόλος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας. Μόλις φτάσουμε στην Πατρίδα, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί σε όλες τις γωνιές της, στους ορθόδοξους ναούς που απόψε θα μεταφέρουν το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως και της ελπίδας… Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους», πρόσθεσε.

Η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως

Η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως / Πηγή φωτογραφίας: AP

Ηάφιξη της ελληνικής αποστολής, που μεταφέρει το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» αναμενόταν περί τις 6 το απόγευμα, ωστόσο τελικά θα αργήσει καθώς λίγο πριν τις 18.00 το αεροσκάφος δεν είχε φύγει από το Ισραήλ.

Στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε κάθε σημείο της Ελληνικής επικράτειας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top