Κρήτη: Κρατούμενοι ζήτησαν να πολεμήσουν στο πλευρό του ουκρανικού στρατού

Ως μια συμβολική πράξη προσφέρουν το συσσίτιο τους

σωφρονιστικό κατάστημα

Να πολεμήσουν δίπλα στο πλευρό του ουκρανικού στρατού εξέφρασαν δύο Έλληνες κρατούμενοι, οι οποίοι κρατούνται στο σωφρονιστικό κατάστημα Αγιάς στην Κρήτη. Δεν δίστασαν μάλιστα να προσφέρουν το συσσίτιο μιας μέρας της πτέρυγας στην οποία υπάγονται σε όσους πλήττονται από τον πόλεμο.

Ουκρανία: Τι θα γινόταν σε περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος

Η πτέρυγα απαριθμεί εκατό κρατούμενους οι περισσότεροι εξ αυτών είναι Έλληνες. Ο διευθυντής των φυλακών, Γιώργος Κονταξάκης, ξεκαθαρίζει ότι δεν προβλέπεται σε καμία διάταξη αυτό κρατούμενοι να απελευθερώνονται για πολεμήσουν οπουδήποτε. 

Όπως ο ίδιος δήλωσε στο zarpanews: «Έχουν περάσει οκτώ μέρες πολέμου, οι κρατούμενοι γνωρίζουν γι’ αυτό, δεν είναι αποκομμένοι από τον κόσμο. Είναι μια συμβολική κίνηση που πρότειναν οι ίδιοι να κάνουν, μαθαίνοντας για τα όσα συμβαίνουν. Προφανώς και δεν πρόκειται να βγάλουμε κανέναν από τη φυλακή για να τον στείλουμε οπουδήποτε. Όσον αφορά όμως την πρωτοβουλία για το συσσίτιο, θα κάνουμε τις απαραίτητες συνεννοήσεις για να κατατεθεί το αντίστοιχο κόστος, ως βοήθεια σε όσους πλήττονται από τον πόλεμο».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top