Το παγκόσμιο φαινόμενο και το τρίτο φύλο στη δίκη Λιγνάδη

«Oι μηνυτές αναμένουν τη δικαίωση» - Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Κούγια

Για προσπάθεια παρακώλυσης της διαδικασίας έκανε λόγο ο Γιάννης Βλάχος, συνήγορος ενός εκ των μηνυτών- βίντεο star.gr

Δηλώσεις μετά τη διακοπή της δίκης έκαναν οι δικηγόροι των θυμάτων, που κατήγγειλαν τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό. Η δίκη του γνωστού σκηνοθέτη διακόπηκε για τις 25 Φεβρουαρίου, μετά από αίτημα του Αλέξη Κούγια, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. 

Με χειροπέδες πισθάγνωνα ο Δημήτρης Λιγνάδης - Διεκόπη η δίκη

Ο δικηγόρος ενός εκ των μηνυτών, Γιάννης Βλάχος, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι διακόπηκε η δίκη, αλλά δεν έγινε δεκτό το αίτημα να διακοπεί για έναν μήνα. 

«Δόθηκαν 10 δικάσιμοι με τέτοιο τρόπο, ώστε μέσα στον Απρίλιο να τελειώσει η δίκη πριν συμπληρωθεί το 18μηνο και απελευθερωθεί υποχρεωτικά ο κατηγορούμενος, το οποίο – πιθανολογούμε- ότι ήταν ο στόχος της προσπάθειας παρακώλυσης της διαδικασίας», εξήγησε ο κ.Βλάχος, του οποίου ο εντολέας ζει στο εξωτερικό. 

Όπως είπε, τα θύματα δεν ήρθαν σε άμεση επαφή με τον κατηγορούμενο, καθώς το δικαστήριο είχε προβλέψει και βρίσκονταν σε διπλανή αίθουσα.

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Koύγια περί εδραίωσης του τρίτου φύλου

Στο μεταξύ, αντιδράσεις προκάλεσαν τα λεγόμενα του Αλέξη Κούγια περί «διεθνούς συνομωσίας καθιέρωσης του τρίτου φύλου». 

Ο δικηγόρος ενός εκ των θυμάτων, Γιάννης Βλάχος, σχολίασε τη δήλωση αυτή, λέγοντας «Αναμένουμε κι εμείς με ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η υπεράσπιση του Λιγνάδη για το τρίτο φύλο και ποια σχέση είχε ο ίδιος ο κατηγορούμενος με αυτό».

Πώς σχολίασε ο δικηγόρος ενός εκ των θυμάτων τη δήλωση Κούγια περί εδραίωσης του τρίτου φύλου- βίντεο star.gr

Πώς σχολίασε ο δικηγόρος ενός εκ των θυμάτων τη δήλωση Κούγια περί εδραίωσης του τρίτου φύλου- βίντεο star.gr

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής του Alpha «Super Kατερίνα», ο κ.Κούγιας έκανε λόγο για παγκόσμιο φαινόμενο καθώς είναι η πρώτη δίκη για «βιασθέντα άντρα» και πρόσθεσε ότι αφορά ένα παγκόσμιο κίνημα για να εδραιωθεί το τρίτο φύλο.

Δίκη Λιγνάδη: «Oι μηνυτές αναμένουν τη δικαίωση»

«Το πλέον σημαντικό, το οποίο αιτηθήκαμε, ήταν να έχουμε μια πρόβλεψη για τις επόμενες δικασίμους κι έτσι έχουμε μια πρόβλεψη μέχρι τον Απρίλιο να ολοκληρωθεί η δίκη», σημείωσε η δικηγόρος Μαρία Κουρτέση, η οποία εκπροσωπεί δύο από τα θύματα. 

Oι δηλώσεις της Μαρίας Κουρτέση, δικηγόρου δύο εκ των μηνυτών - βίντεο star.gr

Oι δηλώσεις της Μαρίας Κουρτέση, δικηγόρου δύο εκ των μηνυτών - βίντεο star.gr

«Εδώ κι έναν ολόκληρο χρόνο, οι άνθρωποι αυτοί έχουν χιλιο-καταθέσει στις αρχές. Περιμένουν κι αυτοί την ακροαματική διαδικασία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν κι αυτό το ζήτημα για να νιώσουν τη δικαίωση, την οποία αναμένουν», κατέληξε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top