Θεσσαλονίκη: Αφαίρεσαν καρφίτσα από τον βρόγχο 12χρονης στο Ιπποκράτειο

Οι γιατροί κατάφεραν να τη σώσουν χωρίς θωρακοτομή

Σοκάρει η ακτινογραφία 12χρονου κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη, το οποίο κατάπιε καρφίτσα και νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. 

Το απόγευμα της Κυριακής, οι γονείς της 12χρονης τη μετέφεραν στο νοσοκομείο κι ενημέρωσαν τους γιατρούς ότι είχε καταπιεί μια καρφίτσα. Αμέσως σήμανε συναγερμός. Το παιδί υποβλήθηκε σε ακτινογραφία και η καρφίτσα, όπως φαίνεται στην απεικόνιση, βρέθηκε σφηνωμένη στον αριστερό βρόγχο και όχι στο στομάχι, όπου θα ήταν ενδεχομένως πιο εύκολη η αφαίρεσή της.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Λευκή Γεωργάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, χορηγήθηκε στη μικρή γενική αναισθησία από ειδική παιδο-αναισθησιολόγος και οι γιατροί ΩΡΛ έκαναν βρογχοσκόπηση. Διαπίστωσαν όμως, ότι η καρφιτσα είχε μετακινηθεί στο δεξιό βρόγχο. Με χρήση ειδικής λαβίδας, ύστερα από πολύωρη προσπάθεια, κατάφεραν να τραβήξουν έξω την καρφίτσα των 6 εκατοστών. 

Η 12χρονη νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους στην παιδιατρική και είναι καλά στην υγεία της. Πρόκειται για ένα πραγματικό επίτευγμα τεχνικής και ιατρικής μαεστρίας, καθώς οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν το παιδί χωρίς να χρειαστεί θωρακοτομή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top