Πατούλης: «Η αυτοδιοίκηση δεν έχει την πρόθεση να φορτωθεί ευθύνες άλλων»

«Σε θέση να προσφέρουμε πολλά στον πολίτη αλλά με το κράτος αρωγό»

χιόνια
Όλα όσα είχε πει ο Γιώργος Πατούλης για τα προβλήματα που έφεραν οι έντονες χιονοπτώσεις της προηγούμενης εβδομάδας / Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star (27/1/22)

Στα προβλήματα που έφερε η κακοκαιρία «Ελπίδα» αναφέρθηκε για άλλη μία φορά ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους Δημάρχους της Αττικής. 

Σε ανακοίνωση της Περιφέρειας αναφέρεται πως στην τηλεδιάσκεψη τονίστηκε η ανάγκη να προασπιστεί το κύρος του θεσμού τής αυτοδιοίκησης η οποία «ενωμένη, ήταν παρούσα και δίπλα στον πολίτη τις κρίσιμες μέρες της κακοκαιρίας». 

Πατούλης: Γιατί Εγκλωβίστηκαν Οδηγοί - Τι Δεν Έγινε Σωστά 

Ο Γιώργος Πατούλης δήλωσε μεταξύ άλλων: «ο θεσμός της αυτοδιοίκησης πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό. Η αυτοδιοίκηση έχει ωριμάσει και είναι σε θέση να προσφέρει πολλά στον πολίτη αλλά με το κεντρικό κράτος αρωγό σ΄ αυτή την προσπάθεια» ανέφερε και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Αντί να ψάχνουμε για εξιλαστήρια θύματα ας επικεντρωθούμε, κράτος και αυτοδιοίκηση, στο πώς θα διαμορφώσουμε όλοι μαζί ένα καλύτερο κράτος για τους πολίτες». 

Υπογράμμισε τη βούληση της Περιφέρειας να προασπίσει το κύρος της αυτοδιοίκησης, διεκδικώντας παράλληλα «ένα νέο μοντέλο διαμόρφωσης του κράτους, βασισμένο στην αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων προς την Αυτοδιοίκηση, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη».

«Απασφάλισε» ο Πατούλης μιλώντας στο Star: Βολές κατά πάντων

Ωστόσο, ο Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε πως «η αυτοδιοίκηση δεν έχει την πρόθεση να φορτωθεί ευθύνες άλλων. Ο θεσμός της αυτοδιοίκησης πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό και όχι ως δεκανίκι κατά το δοκούν», ανέφερε και υπογράμμισε την ανάγκη που αναδείχθηκε να υπάρξει ένα άλλο μοντέλο πολιτικής προστασίας, με καλύτερο συντονισμό και συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων, με σαφείς αρμοδιότητες και ευθύνες, αλλά και με τα επαρκή μέσα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top