Άκης Τσοχατζόπουλος: «Άνοιξε» η πρώτη διαθήκη- Aποκλήρωσε στενούς συγγενείς

«Αυτοί οι λόγοι τον οδήγησαν στο να αποκλείσει άτομα», λέει ο Ν. Αλεξανδρής

Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Αλεξανδρής, για την πρώτη διαθήκη - Πηγή/βίντεο: Mega καλημέρα

«Άνοιξε» η πρώτη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου πριν λίγες ημέρες και σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειάς του, Νίκο Αλεξανδρή, δεν συμπεριλήφθηκαν στενοί συγγενείς του.

Η διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και το μυστήριο με τις θυρίδες

Η πρώτη διαθήκη κινείται σε δύο άξονες, όπως ανέφερε ο δικηγόρος μιλώντας στην εκπομπή «Mega Καλημέρα». Στον πρώτο άξονα διαφαίνεται η προσπάθεια του πρώην υπουργού να εξηγήσει για ποιους λόγους αποφάσισε να αποκληρώσει στενούς συγγενείς του.

Άκης Τσοχατζόπουλος

Στον δεύτερο άξονα, αναφέρεται στην επιθυμία του για τη σύσταση ενός ιδρύματος που θα περιλαμβάνει το ιστορικό του αρχείο, αλλά και την επιθυμία του να επιστραφεί μέρος αυτού του αρχείου που έχουν άλλοι.

Να θυμίσω ένα απόσπασμα δηλώσεών του, ότι βρίσκεται στη ζωή χάρη στις προσπάθειες της συζύγου και του παιδιού του. Υποθέτω ότι όλοι αυτοί οι λόγοι τον οδήγησαν στο να αποκλείσει άτομα, ακόμα και από το πιο στενό του περιβάλλον.

«Δεν είναι μόνο η κλοπή του υλικού, του αρχείου και των προσωπικών του αντικειμένων. Καταμαρτυρούνται αρκετά πράγματα στα συγκεκριμένα άτομα», ανέφερε ο δικηγόρος.

Τρεις οι διαθήκες του Άκη Τσοχατζόπουλου

Ο πρώην υπουργός άφησε τρεις διαθήκες. Σύμφωνα με τον κ. Αλεξανδρή, εκτιμάται ότι οι διαθήκες συμπληρώνουν η μία την άλλη. 

Μάλιστα, η τρίτη διαθήκη φαίνεται πως είναι καταλυτική, καθώς αφορά πράγματα που ο Άκης Τσοχατζόπουλος ανακάλυψε μετά την αποφυλάκισή του. Εικάζεται, δε, ότι θα έχει στοιχεία και για τις θυρίδες που έχουν βρεθεί.

«Υπάρχουν στοιχεία που δεν μπορούν να δημευτούν, όπως το αρχείο του. Οι επιστολές και οι πληροφορίες που υπάρχουν μέσα είναι αντικείμενα που θα αποτελέσουν το υλικό για τη σύσταση του ιδρύματος. Είναι ανυπολόγιστης αξίας και θα δούμε πράγματα μέσα στο αρχείο του που δεν θα πιστεύει κανείς ότι υπάρχουν. Επομένως, είναι αντικείμενα που μπορούν να κληρονομηθούν», κατέληξε ο δικηγόρος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top