Μαγιορκίνης για Deltacron: «Πρόκειται για τεχνικό λάθος του εργαστηρίου»

Τι ισχύει τελικά με τη ανάμειξη Delta και Omicron

Από τεχνικό λάθος στην ανάλυση του γονιδιώματος φαίνεται να προκλήθηκε ο συναγερμός για τη Delmicron - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Τι ισχύει τελικά με την Deltacron, την ανάμειξη των μεταλλάξεων Δέλτα και Όμικρον που φέρεται να εντοπίστηκε σε κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, εξήγησε ο επίκουρος καθηγητής Ιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σύμφωνα με τον Κύπριο καθηγητή Λεόντιο Κωστρίκη, η Deltacron δεν είναι νέα μετάλλαξη, αλλά ο συνδυασμός των μεταλλάξεων Δέλτα και Όμικρον, ο οποίος μπορεί να προσβάλει ταυτόχρονα ένα άτομο. Όπως ισχυρίστηκε, εντοπίστηκε σε 25 περιστατικά.

Από την πλευρά του, ο Γκίκας Μαγιορκίνης ξεκαθάρισε σε ανάρτησή του στο Facebook ότι δεν υπάρχει νέα μετάλλαξη, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για τεχνικό λάθος στην ανάλυση του γονιδιώματος:

«Σχετικά με το Deltacron (ανάμιξη Delta και Omicron) της Κύπρου που ακούστηκε πολύ στα ελληνικά ΜΜΕ πρόσφατα, οι πρώτες ανεξάρτητες αναλύσεις δείχνουν ότι πρόκειται για τεχνικό λάθος του εργαστηρίου στην διαδικασία διαβάσματος του γονιδιώματος…».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top