Πυρκαγιά σε διπλοκατοικία από χριστουγεννιάτικα λαμπάκια

Η φωτιά ξεκίνησε από αναμένα λαμπιόνια στην κουζίνα

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στην Πυροσβεστική όταν κλήθηκε για κατάσβεση πυρκαγιάς στο Καματερό.  Όπως αποκάλυψαν στην κάμερα του Σταρ ιδιοκτήτες της διπλοκατοικίας η φωτιά προκλήθηκε από χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. Δυο μέλη της οικογένειας νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Τι να προσέξετε στα λαμπάκια του δέντρου για να μην πάρει φωτιά

«Ξαφνικά ακούσαμε να φωνάζουν «φωτιά» δήλωσε στο Star αυτόπτης μάρτυρας.
 
Ο εφιάλτης για την κυρία Κατσίπη ξεκίνησε λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα, από αναμμένα λαμπάκια σε ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο που βρισκόταν πάνω στο τραπέζι της κουζίνας.

Ο κάτω όροφος της διπλοκατοικίας όπου μένει, τυλίχθηκε στις φλόγες, πιάνοντας στον...ύπνο τους δικούς της ανθρώπους.  Η μητέρα, η θεία και ο ξάδελφός της, 17 ετών, παγιδεύτηκαν στο φλεγόμενο διαμέρισμα.

 «Πάνω στο τραπέζι της κουζίνας που ήταν ξύλινο , είχε και πλαστικό τραπεζομάντηλο ήταν τα λαμπάκι κι από ότι καταλαβαίνω τώρα που το βλέπω όσο γίνεται έγινε κάποιο βραχυκύκλωμα» δήλωσε κάτοικος της διπλοκατοικίας και συμπλήρωσε: 

«Εγλωβιστήκαμε πάνω δεν μπορούσαμε να ανοίξουμε την πόρτα , και εγκλωβιστήκαμε πάνω» 

Χριστούγεννα: Ποιες είναι οι τιμές για δέντρα, στολίδια και λαμπάκια

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 12 πυροσβέστες , με τέσσερα οχήματα. Και οι πέντε της οικογένειας μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

«Τη θεία μου τη διασωλήνωσαν από χθες γιατί ήταν πιο σοβαρό το πρόβλημα που υπέστη. Η μαμά μου είναι κι αυτή σε δύσκολη κατάσταση και ελπίζουμε να είναι καλά» δήλωσε η κάτοικος του σπιτιού. 

Οι δύο γυναίκες είχαν αποκοιμηθεί στο σαλόνι που βρίσκεται δίπλα από την κουζίνα  με αποτέλεσμα να εισπνεύσουν πολύ καπνό.

Οι ειδικοί προειδοποιούν: «Προσοχή στα λαμπάκια κακής ποιότητας» 

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς από τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια, ειδικά όταν είναι κακής ποιότητας.

Εδώ λοιπόν έχουμε στα χέρια μας λαμπάκια χριστουγεννιάτικα, δεν έχουν πάνω ούτε μάρκα ,ούτε το CE δεν υπάρχει τίποτα απολύτως.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top