Όμιλος UNESCO: Εγκαίνια πολυχώρου πολιτισμού «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»

Σεμνή τελετή παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας

Με μια σεμνή τελετή παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου χώρου Κοινωνικών Δομών Αστέγων και του Πολυχώρου Πολιτισμού και Εκπαίδευσης «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής του «Πολυχώρου Πολιτισμού Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», σε αναγνώριση της διαχρονικής προσφοράς της κυρίας Βαρδινογιάννη στο έργο των δομών κοινωνικής ένταξης του ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: Πακέτα αγάπης στον Δήμο Κηφισιάς

«Συγχαίρω από καρδιάς όσους εργάζονται για την ανακούφιση και την ενδυνάμωση των πιο αδύναμων συμπολιτών μας: την Περιφέρεια, την Κυβέρνηση, τον Δήμο και ιδιαίτερα την κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη για την ακάματη και αδιάκοπη προσφορά της» δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Η σεμνή και συγκινητική εκδήλωση εγκαινίων έγινε στο κτίριο των δομών στη Νίκαια, όπου από την πρώτη ημέρα λειτουργίας τους περισσότεροι από 550 άστεγοι συμπολίτες μας, έχουν βρει στέγη και μαζί με δεκάδες άπορες οικογένειες, εξασφαλίζουν το φαγητό τους, φάρμακα, ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. 

Η κυρία Βαρδινογιάννη κάθε χρόνο επισκέπτεται τις δομές και ανοίγει αγκαλιά αγάπης και αλληλεγγύης στους ευάλωτους συνανθρώπους μας. 

«Η πρέσβης καλής θελήσεως της UNESCO η κα Βαρδινογιάννη ο καλός μας άγγελος είναι φάρος και οδηγός. Η πορεία και η στάση ζωής της μας εμπνέει και μας δίνει δύναμη αισιοδοξία και ελπίδα» δήλωσε στην εκδήλωση ο Πρόεδρος της UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Γιάννης Μαρωνίτης. 

«ΕΛΠΙΔΑ»: Η μαγεία των γιορτών στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, είπε από την πλευρά του: «Oφείλουμε να χειροκροτήσουμε τις προσπάθειες αυτές. Η κυρία Βαρδινογιάννη δεν είναι μόνο πρέσβης καλής θελήσεως είναι εθνική ευεργέτης μέσα από τις κοινωνικές δράσεις». 

«Είναι εθνική υπόθεση αυτό που έχετε πετύχει για τη χώρα και για όσους έχουν ανάγκη και κυρίως για τα παιδιά» είπε ο Δήμαρχος Πειραιά, κύριος Γιάννης Μώραλης. 

Συγκινημένη η κυρία Βαρδινογιάννη μίλησε από καρδιάς για τους φίλους της όπως τους αποκαλεί, τους ανθρώπους που φιλοξενούνται στις δομές και κάθε χρόνο μοιράζονται γιορτινές στιγμές.  

«Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από τέτοια έργα. Η παρουσία στης ΠτΔ εκφράζει την αναγνώριση της πολιτείας σε αυτή την προσπάθεια αλλά και την μεγάλη προσωπική της ευαισθησία» δήλωσε η κύρια Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυρία Βαρδινογιάννη άκουσαν τις δυσκολίες και τα προβλήματα των ωφελούμενων και ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους των Δομών.   

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top