Bullying σε 12χρονη: «Με χαστούκισαν - Μου πετάνε το φαγητό»

«Με έχουν κοροϊδέψει για τα κιλά, τα μαλλιά μου και τη μύτη μου»

Συγκινεί με τα όσα περιγράφει αποκλειστικά στην κάμερα του Star κοριτσάκι 12 ετών για το bullying που δέχεται στο σχολείο του από συμμαθήτριες της. Την ίδια ώρα η έξαρση βίας στα σχολεία και οι βανδαλισμοί στις σχολικές εγκαταστάσεις προβληματίζουν.

«Ζω με το άγχος αν το παιδί μου θα είναι καλά όταν γυρίσει από το σχολείο»

Μαρτυρία 12χρονης θύμα bullying 

«Καθόμουνα στο θρανίο και μίλαγα με τη φίλη μου και έτσι όπως μιλάγαμε έρχεται ένα κορίτσι και λέει πως είσαι έτσι και γυρνάει με το χέρι της και μου έσκασε χαστούκι από το πουθενά. Μία φορά μου ‘χανε πετάξει το φαγητό και είπα στη μαμά ψέματα ότι το έφαγα».

Ένα ακόμα περιστατικό σχολικού εκφοβισμού. Η 12χρονη πηγαίνει στην 6η δημοτικού και κάποιες συμμαθήτριες της δε σταματάνε όπως λέει να της κάνουν bullying.

«Με έχουν κοροϊδέψει πολλές φορές για τα κιλά μου για τα μαλλιά μου για τη μύτη μου. Με κοροϊδεύουν για τα ρούχα μου γιατί δεν είναι μάρκα μου λένε πως είναι έτσι. Δεν τους έχω πειράξει, δεν τους έχω κάνει κάτι».

Η μητέρα της είναι σε απόγνωση, καθώς έχει ενημερώσει τη διευθύντρια του σχολείου, την πρωτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και την αστυνομία.

Μαρτυρία μάνα 12χρονης 

«Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τη συντονίστρια της πρωτοβάθμιας και μου είπε ότι θα κάνει ότι το καλύτερο γίνεται για την κόρη μου», λέει η ίδια. 

Η 12χρονη κάθε μέρα σκέφτεται τις βίαιες συμπεριφορές που μπορεί να αντιμετωπίσει από τους μαθητές της και πολλές φορές, για να αποφύγει αυτή την κατάσταση, προσποιείται ότι την πονάει το στομάχι της για να παραμείνει στο σπίτι.

Όπως λέει η ίδια: «Φοβάμαι μη με χτυπήσουνε, μη μου κάνουν τρικλοποδιά και αρνούμαι να πάω σχολείο. Έχουν γίνει πολλά πράγματα και εγώ αυτό δεν το αντέχω».

Έξαρση βίας στα σχολεία

Εκτός από τα αυξημένα περιστατικά bullying αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς είναι και οι βανδαλισμοί στα σχολεία τόσο από τους μαθητές αλλά και από εξωσχολικούς. Και στην Αττική όμως, η ίδια εικόνα και χειρότερη.

Το bullying έστειλε 8χρονο στο νοσοκομείο - Συγκλονίζει ο πατέρας του

Το σχολείο μετατρέπεται σε εμπόλεμη ζώνη υπάρχουν παιδιά τα οποία νομίζουν ότι έχουν εξουσία κουμαντάρουν τα σχολεία δια της βίας. Καθηγητές και ο λυκειάρχης δεν μπορούν να συμμαζέψουν την κατάσταση.Πρόκειται για ανηλίκους και ενήλικες τους μαθητές που δημιουργούν συμμορίες και τα παιδιά μας φοβούνται να πάνε στο σχολείο.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top