Η «Αθηνά» «σάρωσε» τη Βόρεια Εύβοια - Πλημμύρισαν πάνω από 200 σπίτια

Στο έλεος της κακοκαιρίας Αγία Άννα και Αχλάδι

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη βόρεια Εύβοια.  Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Εικόνες βιβλικής καταστροφής αντίκρισαν με το πρώτο φως της μέρας οι πυρόπληκτοι κάτοικοι της βόρειας Εύβοιας, που «χτυπήθηκε» με σφοδρότητα τις τελευταίες ώρες από την κακοκαιρία «Αθηνά»

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Αλέξανδρου Γύγου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, μέχρι στιγμής έχουν καταστραφεί 200 σπίτια και 10 επιχειρήσεις.

πλημμύρες Εύβοια

καταστροφές Εύβοια

Οι δυνατές βροχοπτώσεις που έπεσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας προκάλεσαν πλημμυρικά φαινόμενα. Ειδικότερα, όπως αναφέρει το evima.gr, πολύ σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στον πυρόπληκτο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, όπου κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και στο επαρχιακό δίκτυο.

Εύβοια

κακοκαιρία Εύβοια

Στο χωριού του Αχλαδίου και την Αγία Άννα υπερχείλισαν ποταμοί και ρέματα, πλημμυρίζοντας μεγάλες εκτάσεις.

Ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, μεταβαίνει στις περιοχές της Β. Εύβοιας που επλήγησαν από την ισχυρή βροχόπτωση.

Δήμαρχος Μαντουδίου: «Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο. Υπάρχουν εγκλωβισμένοι»

Η κατάσταση στην Εύβοια τις τελευταίες ώρες είναι αποκαρδιωτική. Όπως ανέφερε και ο δήμαρχος Μαντουδίου οι παραλίες της Αγίας Άννας και του Αχλαδίου έχουν καταστραφεί και πλημμύρισαν δεκάδες σπίτια, ενώ υπάρχουν και τέσσερις εγκλωβισμένοι πολίτες:

«Μετά την καταστροφική φωτιά, ήρθε η καταστροφική πλημμύρα. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο, παραλία Αγίας Άννας, παραλία Αχλαδίου, έχουν καταστραφεί. Τα ποτάμια μπήκαν μέσα στα σπίτια. Η παραλία Αχλαδίου έχει μετατραπεί σε απέραντο ποτάμι. Έχουν κοπεί οι συνδέσεις σε όλα τα χωριά. Η κατάσταση είναι δραματική. Μέσα στο χωριό έχει φύγει ένα βουνό ολόκληρο. Έχουμε εκατοντάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια», δήλωσε μιλώντας στον Ant1.

καιρός Εύβοια\ζημιές Εύβοια

Κακοκαιρία Εύβοια: Σε επιφυλακή Πολιτική Προστασία και Πυροσβεστική

Για την αντιμετώπιση των συνεπειών από πλημμυρικά φαινόμενα λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που σημειώθηκε χθες, Σάββατο 9 Οκτωβρίου, κατά τις βραδινές ώρες, στις περιοχές Αγία Άννα, Άγιος Βασίλειος και Ψαροπούλι Ευβοίας, όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος στην περιοχή έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής και ήδη βρίσκονται σε διασπορά, ενώ συνδράμει η 1η ΕΜΑΚ και 7η ΕΜΑΚ με ομάδα Υποβρυχίων Διασώσεων και διασωστικές λέμβους, καθώς και 2 ερπυστριοφόρα οχήματα.

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, καθώς και ο Υφυπουργός Ευ. Τουρνάς, βρίσκονται σε συνεχή επαφή και επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό και όλες τις τοπικές Αρχές, προκειμένου να παρασχεθεί άμεσα κάθε δυνατή συνδρομή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να κινητοποιηθούν περαιτέρω δυνάμεις, εφόσον χρειαστεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top