Αποφυλακίζεται ο Νίκος Παλαιοκώστας

Θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στο σπίτι του

Αποφυλακίζεται ο διαβόητος βαρυποινίτης Νίκος Παλαιοκώστας και θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στο σπίτι του. 

Νίκος Παλαιοκώστας

Ο Νίκος Παλαιοκώστας

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κοζάνης έκανε ομόφωνα δεκτή την αίτηση αποφυλάκισής του και θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στο σπίτι του στα Τρίκαλα, έχοντας τη δυνατότητα να βγαίνει από αυτό δύο φορές την εβδομάδα. 

Στο ίδιο σκεπτικό γίνεται αναφορά και στα σοβαρά προβλήματα υγείας του βαρυποινίτη, καθώς επίσης και στην «άριστη» συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια των 16 χρόνων της κράτησής του στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου Αχαΐας.

Ο 61χρονος σήμερα Νίκος Παλαιοκώστας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, μεταξύ αυτών οξεία νεφρική ανεπάρκεια και ανεπανόρθωτη βλάβη στην ωχρά κηλίδα του οφθαλμού του.

Ο Νίκος Παλαιοκώστας, γεννήθηκε στο χωριό Μοσχόφυτο Τρικάλων το 1960 και είναι ο μεγαλύτερος αδελφός του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα. Έδρασε για αρκετά χρόνια είτε μαζί με τον αδελφό του είτε μόνος, πραγματοποιώντας κυρίως ληστείες τραπεζών, καθώς και μία απαγωγή.

Παλαιοκώστας: Η σύλληψη μετά από 16 χρόνια που καταζητείτο

Ο καταζητούμενος επί τουλάχιστον 16 ολόκληρα χρόνια συνελήφθη στις 13 Σεπτεμβρίου 2006 έξω από το χωριό Λιβάδι στον Παρνασσό, πέφτοντας σε μπλόκο που είχε στήσει η αστυνομία της Λιβαδειάς.

Ο Παλαιοκώστας προσπάθησε να αποφύγει το μπλόκο, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα με το αυτοκίνητο που οδηγούσε, αλλά εξετράπη της πορείας του και βγήκε εκτός δρόμου. Μέσα στο αυτοκίνητο εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς ένα αυτόματο όπλο καθώς και σφαίρες.

Παλαιοκώστας: Η απαγωγή Χαΐτογλου

Στις 15 Δεκεμβίου του 1995 ο Νίκος Παλαιοκώστας μαζί με τον αδερφό του Βασίλη κι έναν ακόμα, θα απαγάγουν τον Αλέξανδρο Χαΐτογλου, ιδιοκτήτη της εταιρείας «Μακεδονικός Χαλβάς». Στόχος όμως είναι και ο αδερφός του Αλέξανδρου Χαΐτόγλου, Κώστας, ο οποίος είχε κερδίσει στο ΛΟΤΤΟ το ποσό των 160.000.000 εκατομμυρίων δραχμών.

Τρεις ημέρες αργότερα, ο Αλέξανδρος Χαΐτογλου αφήνεται ελεύθερος, αφού παίρνουν τα λύτρα, με τους δράστες να επικηρύσσονται με το ποσό των 250.000.000 εκατομμυρίων δραχμών.

«Δεν ήταν κλέφτες, ήταν απαγωγείς, και τους ενδιέφεραν αποκλειστικά και μόνο τα λύτρα. Κατά τα άλλα, ένα έχω να πω, ότι μου φέρθηκαν πολύ καλά και αυτή τη στιγμή είμαι απόλυτα υγιής. Αρκεί να αναφέρω, ότι η τσάντα που είχα με χρήματα, μου την επέστρεψαν χωρίς να πάρουν τίποτα. Η απαγωγή έγινε στην περιοχή Γαλήνης Ωραιοκάστρου. Όπως κάθε ημέρα, συνηθίζω να πηγαίνω να παραλάβω το παιδί μου από το σχολείο και ακολουθώ ένα απόμερο χωματόδρομο. Με σταμάτησαν δύο άνθρωποι, οπλισμένοι σαν αστακοί, και βέβαια μου ανακοίνωσαν τις προθέσεις τους. Μου φέρθηκαν σαν πραγματικοί επαγγελματίες απαγωγείς. Γρήγορα κατάλαβα ότι δεν υπήρχαν περιθώρια αντίδρασης, γιατί ήταν αποφασισμένοι για όλα», είχε καταθέσει στους αστυνομικούς ο Α. Χαΐτογλου μετά την απελευθέρωσή του.

Παλαιοκώστας: Η κινηματογραφική απόδραση από τον Κορυδαλλό

Τα παρατσούκλια του ήταν «Άπιαστος» ή «Φαντομάς» ή «Ρομπέν των Δασών» ή «Αγρίμι των βουνών». Ήταν αυτός που στις 4 Ιούνιου του 2006 οργάνωσε με κάθε λεπτομέρεια την απόδραση του αδερφού του Βασίλη από τον Κορυδαλλό με ελικόπτερο.

Χρησιμοποιώντας ψεύτικα ονόματα και νοικιάζοντας ένα ελικόπτερο αναψυχής, ξεγέλασαν τον πιλότο. Στη συνέχεια, τον κράτησαν όμηρο και τον απείλησαν με εκρηκτικά και χειροβομβίδες για να τον αναγκάσουν να «συνεργαστεί». Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο προαύλιο των φυλακών και παρέλαβε τον Βασίλη Παλιοκώστα και τον Αλκέτ Ριτζάι.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top