Θεμιστοκλέους: Απώτερος στόχος να γίνει μια «βαριά γρίπη» ο κορωνοϊός 

Ξεκινά ο εμβολιασμός παιδιών από τους παιδιάτρους σε λίγες ημέρες    

H ενημέρωση από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας (27/9/2021) 

Απώτερος στόχος είναι  να μετατραπεί σε μια «βαριά γρίπη» ο κορωνοϊός, δηλώνει ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Συντονιστής Εμβολιαστικού του Σχεδίου «Ελευθερία»,  Μάριος Θεμιστοκλέους στο ΑΠΕ- ΜΠΕ. 

Κορωνοϊός: 2.636 νέα κρούσματα σήμερα - 32 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

«Ο απώτερος στόχος είναι να έχει εμβολιαστεί ο αριθμός εκείνος, που θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα χωρίς γενικευμένα lock-down και χωρίς σημαντικό αριθμό νοσηλειών, διασωληνωμένων και θανάτων από τον ιό. Ο απώτερος, λοιπόν, στόχος μας είναι να εξελιχθεί ο ιός ως μια «βαριά γρίπη» που δε θα επιβαρύνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την κοινωνική μας ζωή» αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Θεμιστοκλέους. 

Για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας μίλησε ο γενικός γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως προσθέτει, ο στόχος αυτός δεν είναι ξεκάθαρο ποιος είναι με επιστημονικά δεδομένα, εάν δηλαδή πρέπει να φτάσουμε το 70%, το 75% ή το 80% εμβολιασμών, και μάλιστα φάνηκε ότι μπορεί να αλλάζει στην πορεία. «Για παράδειγμα, λόγω της μετάλλαξης δέλτα οι επιστήμονες θεωρούν ότι πρέπει να αυξηθούν τα ποσοστά. Σύμφωνα με αυτά ο στόχος παραμένει να εμβολιαστούν όσοι περισσότεροι γίνεται και ειδικά στις μεγαλύτερες ηλικίες που είναι πιο ευπαθείς και ευάλωτες» διευκρινίζει ο κ. Θεμιστοκλέους. 

Θεμιστοκλέους: Οι 10 περιοχές με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμών

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει περισσότεροι από 6.440.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, το 61% δηλαδή του γενικού πληθυσμού και το 70% του ενήλικου πληθυσμού. Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη 11η θέση στους ημερήσιους εμβολιασμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην 17η θέση στους εμβολιασμούς με μία δόση και στους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς. Σε αυτά τα ποσοστά είναι σημαντικό να προσθέσουμε και τον αριθμό των ατόμων που έχουν νοσήσει, ώστε να προσδιορίσουμε πόσο κοντά ή πόσο μακριά βρισκόμαστε στο τείχος ανοσίας.

Πότε ξεκινά ο εμβολιασμός παιδιών από τους παιδιάτρους  

Όσον αφορά τον εμβολιασμό  των παιδιών από τους παιδιάτρους και πότε αναμένεται να ξεκινήσει, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας απαντά: 

«Καταρχήν είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι ο εμβολιασμός στα παιδιά έχει ξεκινήσει και προχωράει κανονικά στα εμβολιαστικά μας κέντρα. Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 165.000 παιδιά 12-17 ετών, το 25% των ηλικιών αυτών. Τώρα σε σχέση με το πρόγραμμα συμμετοχής των ιδιωτών παιδιάτρων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα διαδικαστικά, έχουν πραγματοποιηθεί και οι απαραίτητες εκπαιδεύσεις και το μόνο που μένει είναι όσοι ιδιώτες παιδίατροι επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα να το δηλώσουν και να προχωρήσουν τις διαδικασίες. Πιστεύω ότι στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα έχουν ξεκινήσει οι πρώτοι εμβολιασμοί στα ιατρεία των παιδιάτρων».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top