Επεισόδια Σταυρούπολη: Οκτώ συλλήψεις - Οι πέντε είναι παιδιά

Νέα ένταση σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια στη Σταυρούπολη - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Νέα ένταση σημειώθηκε και πάλι σήμερα το πρωί έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης ανάμεσα σε αστυνομικούς και συνδικαλιστές.

Νέα επεισόδια στη Σταυρούπολη: Πετροπόλεμος και χημικά έξω από το ΕΠΑΛ

Σύμφωνα με το dytika.gr, οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί και μέλη της ΕΛΜΕ που απεργούν σήμερα αντιδρώντας στην αξιολόγηση, ζητούσαν να μεταβούν προς το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Ωστόσο, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν τους επέτρεψαν να προσεγγίσουν το κτήριο.

Μάλιστα, υπήρξε έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ αστυνομικών και γονέα μαθητή. Ήδη από νωρίς το πρωί, ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται στο σχολείο σχηματίζοντας «φρούριο».

Σταυρούπολη: Η Χρυσή Αυγή συγχαίρει τους μαθητές που επιτέθηκαν με μαχαίρια

Από τις 38 προσαγωγές που έκανε η αστυνομία το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του Ευόσμου και ειδικότερα στην περιοχή των Αμπελοκήπων οι οκτώ έγιναν συλλήψεις. Πέντε από αυτές είναι ανήλικα παιδιά και τρεις ενήλικες. Ανάμεσά τους και ένας μαθητής Γυμνασίου.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες η περιοχή γύρω από το ΕΠΑΛ είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Συγκεκριμένα, μια ομάδα ατόμων με κουκούλες και κράνη επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον φοιτητών που διαδήλωναν κατά του φασισμού. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top