Κορωνοϊός: Πιθανή η λήψη μέτρων στη Θεσσαλονίκη από την αύξηση κρουσμάτων

Ανησυχία και για περιοχές της βόρειας Ελλάδας

Ανησυχία προκαλεί στις αρχές η επιδημιολογική κατάσταση σε Θεσσαλονίκη και περιοχές της βόρειας Ελλάδας, που δείχνει να επιδεινώνεται.

Συναγερμός στη Βόρεια Ελλάδα: Φόβοι για lockdown στη Θεσσαλονίκη

Το τελευταίο διάστημα η συμπρωτεύουσα καταγράφει σταθερά, τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ αυξημένος αριθμός παρατηρείται και σε άλλες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. 

Ενδεικτικά, κατά την τελευταία ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (21/9), καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη 449 κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο ενώ στην Αττική 544 κρούσματα (στο σύνολο των περιφερειακών ενοτήτων). Τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων κατέγραψε η Ημαθία (114) και υψηλό αριθμό η Ξάνθη (89), η Πιερία (79), η Πέλλα (68), Κοζάνη (66), η Καβάλα (65), η Δράμα (61), το Κιλκίς (53).

Κορωνοϊός: 544 κρούσματα στην Αττική - 449 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη

Υπενθυμίζεται ότι οι περιφερειακές ενότητες Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Καβάλας έχουν ήδη περάσει σε επίπεδο 4 (κόκκινο), κι έχει επιβληθεί mini lockdown με απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1.00 το βράδυ ως τις 06.00 το πρωί και λειτουργία καταστημάτων χωρίς μουσική.

«Στην Κεντρική Μακεδονία δεν πέφτουν οι καμπύλες και σταθεροποιήθηκαν σε υψηλό ποσοστό. Έχουμε την εμπειρία του προηγούμενου χειμώνα που είχαμε ταχεία διασπορά. Υπάρχει χαμηλός βαθμός εμβολιαστικής κάλυψης σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Τα νοσοκομεία είναι μικρά, διεσπαρμένα και έχουν μικρή δυνατότητα. Είναι μεγάλη η πίεση στις μονάδες της Θεσσαλονίκης» σημείωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα ΜEGA, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης μέτρων στην συμπρωτεύουσα.

Όσον αφορά στο γεγονός ότι πολλά παιδιά νοσούν από κορωνοϊό, ο κ. Γώγος, έκανε λόγο ότι τα παιδιά αποτελούν «επίνοσο» πληθυσμό, επειδή είναι ανεμβολίαστα. «Όσο ο πληθυσμός είναι ανεμβολίαστος, τόσο αυξάνει η πιθανότητα νόσησης.

Στη Θεσσαλονίκη Πλεύρης και Γκάγκα

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνουν σήμερα εκτάκτως ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η υφυπουργός Μίκα Γκάγκα, για σύσκεψη με 14 δημάρχους και υγειονομικούς φορείς για την κατάσταση στη συμπρωτεύουσα.

Πιεστική η κατάσταση στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής τίθεται ο κρατικός μηχανισμός λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας - Θράκης, στα νοσοκομεία της συγκεκριμένης ζώνης νοσηλεύονται:

  • σε απλές κλίνες 248 ασθενείς, εκ των οποίων οι 202 (81,5%) είναι ανεμβολίαστοι και 46 εμβολιασμένοι
  • σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου 22 ασθενείς και οι 22 ανεμβολίαστοι
  • και στις ΜΕΘ 53 ασθενείς, εκ των οποίων οι 51 ανεμβολίαστοι

Θεσσαλονίκη: Σταθερό το ιικό φορτίο στα λύματα 

Το αισιόδοξο είναι τουλάχιστον ότι παρέμεινε σταθερό το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης  (-8%) αλλά και την Ξάνθη (+8%), την τελευταία εβδομάδα.

Κορωνοϊός – Λύματα: Πτωτικές τάσεις σχεδόν σε όλη τη χώρα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top