Έρχονται οι κλήσεις από… αέρος με drones της Τροχαίας

Θα πετάνε μέρα – νύκτα σε κεντρικούς άξονες

Drones ΕΛΑΣ

Κλήσεις… από αέρος θα δέχονται σε λίγο καιρό οι οδηγοί οχημάτων, οι οποίο θα κινούνται υπό το άγρυπνο βλέμμα των drones της Τροχαίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες.

Η απογείωση των πρώτων drones, που έχει η Ελληνική Αστυνομία, είναι θέμα ημερών. Θα αναλάβουν άμεσα υπηρεσία με σκοπό την άμεση μείωση των Τροχαίων ατυχημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, έδωσε εντολή για την άμεση χρησιμοποίησή τους, τα οποία θα κινούνται με άκρα μυστικότητα σε βασικούς οδικούς άξονες στην Ελλάδα.

Θα πετάνε νύχτα-μέρα και θα καταγράφουν τις συμπεριφορές οδηγών, δίνοντας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της κάθε περιοχής, το οποίο με τη σειρά του θα κινητοποιεί τις επίγειες δυνάμεις.

Θα μπορούν να καταγράφουν την ταχύτητα του οχήματος, ενώ θα μπορούν και να καταγράψουν τις παραβάσεις των ΛΕΑ (Λωρίδες Έκτακτης Ανάγκης).

Κάποια από τα πρώτα θα τεθούν σε λειτουργία για να ελέγχουν την κίνηση στον ΒΟΑΚ (Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης) και φυσικά τα φαινόμενα παραβατικότητας των οδηγών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top