Τζανάκης: «Περιμένουμε γύρω στους 700 θανάτους μέχρι τέλος του μήνα»

Ανησυχία για τη μετάλλαξη «Δέλτα» που χτυπά τα παιδιά

Τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (13/9)

Ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού μέσα στον χειμώνα εκφράζουν οι ειδικοί. Χθες, Δευτέρα, καταγράφηκαν 51 θάνατοι ασθενών μέσα σε 24 ώρες και 1.608 νέα κρούσματα.

Όπως ήδη αναφέρουν οι ειδικοί, με το άνοιγμα τον σχολείων τα κρούσματα θα αυξηθούν τη στιγμή που οι εμβολιασμοί παιδιών και εφήβων βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα. «Ακόμη και τώρα προλαβαίνουμε να εμβολιαστούμε ενόψει του δύσκολου χειμώνα», τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στο iatropedia.gr.

Κορωνοϊός: 1.608 νέα κρούσματα - 51 θάνατοι και 379 διασωληνωμένοι

«Αναμένουμε γύρω στους 700 θανάτους μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, από τους οποίους οι 650 με 660 θα είναι πιθανότατα ανεμβολίαστοι» πρόσθεσε.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ανέφερε ότι «τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία δεν προλαβαίνουν φέτος να ανοσοποιηθούν. Απαιτείται τουλάχιστον, οι δάσκαλοι και οι γονείς, αλλά και όλοι οι ενήλικες να έχουμε εμβολιαστεί πλήρως για να προστατεύσουμε και τα ανεμβολίαστα παιδιά». Σύμφωνα με τον ίδιο, 30.000 με 50.000 παιδιά θα νοσήσουν το επόμενο διάστημα, δηλαδή μέσα στο επόμενο τρίμηνο, από το άνοιγμα των σχολείων.

«Από κει και ύστερα, εξαρτάται η εξάπλωση του ιού, από το πιο είναι το επίπεδο εμβολιασμού στις οικογένειες των παιδιών. Φυσικά θα το φέρουν στα σπίτια τους» είπε.

Παυλάκης: «Με καθολικό εμβολιασμό, θα τελειώσει ο κορωνοϊός»

Για τη σημασία του εμβολιασμού αλλά και την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον ιό μίλησε ο γιατρός και ερευνητής Γιώργος Παυλάκης.

Εμβολιασμοί: Ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση

«Αυτό που δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι να δίνουμε βήμα σε άτομα που σαμποτάρουν την παγκόσμια προσπάθεια κατά του κορωνοϊού. Να μην φιλοξενούμε απόψεις που είναι προφανή ψέματα. Δεν πρέπει τα μέσα να συνεχίσουν να το κάνουν, γιατί είναι πιασάρικο και εύκολο να έχει κανείς δύο μονομάχους. Αυξάνει την ακροαματικότητα. Οι διαφορετικές απόψεις είναι σεβαστές. Η παραπληροφόρηση είναι λάθος» είπε στο MEGA.

Αναφερόμενος στη μετάλλαξη «Δέλτα» τόνισε ότι σαρώνει στα παιδιά, καθώς αποτελούν το 25% των κρουσμάτων. 

Εάν δεν προσέξουμε, ο φετινός χειμώνας θα είναι ίδιος με πέρυσι, πρόσθεσε. «Για να τελειώσουμε με τον κορωνοϊό θα πρέπει να γίνει καθολικός εμβολιασμός. Δεν σταματάει 100% τον κορωνοϊό μέσα σε μία ημέρα, σκοτώνει όμως σε βάθος χρόνου την επιδημία. Σε πολλούς ανθρώπους η τρίτη δόση είναι αναγκαία τώρα, για κάποιους άλλους όχι», είπε τέλος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top