Κορωνοϊός: Στη μάχη και μίνι εμβολιαστικά κέντρα έξω από τις εκκλησίες

Αναμένεται να στηθούν και έξω από πανεπιστήμια

Έσπασε το Σάββατο 28 Αυγούστου το φράγμα των έξι εκατομμυρίων πολιτών, που έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση

Γκάζι στο θέμα των εμβολιασμών πατάει η κυβέρνηση, την ώρα που οι δείκτες της πανδημίας δείχνουν ότι πάμε για έναν δύσκολο Σεπτέμβριο.

Σήμερα, θα πραγματοποιούν πιλοτικά εμβολιασμούς κινητά συνεργεία έξω από εκκλησίες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα, μίνι εμβολιαστικά κέντρα αναμένεται να στηθούν και έξω από τα πανεπιστήμια για τον εμβολιασμό των φοιτητών, των καθηγητών και του υπόλοιπου προσωπικού. 

Αποκάλυψη Star: Τρίτη δόση για τους άνω των 70 ετών εισηγείται η επιτροπή

Παράλληλα, σε λίγες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί και από ιδιώτες γιατρούς.

Κρήτη: Απειλούν τον ιερέα της εκκλησίας που γίνεται εμβολιαστικό κέντρο

Όπως ανέφερε τις προηγούμενες ημέρες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τις επόμενες μέρες ιδιώτες γιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού στους ασθενείς τους αλλά και να προμηθευτούν εμβόλια ώστε να προχωρούν σε εμβολιασμούς στα ιατρεία τους ή κατ’ οίκον.

Δυο νεκροί στην Ιαπωνία από μολυσμένα εμβόλια της Moderna

Μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα συμμετέχουν 1.000 γιατροί.

Προς επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών

Την ώρα που κυβέρνηση και ειδικοί αναμένουν το αποτύπωμα του 15αύγουστου και των αδειούχων του Αυγούστου στα κρούσματα, ανοικτά έχει τεθεί το ζήτημα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Στελέχη της κυβέρνησης εξηγούν ότι θα εξαρτηθεί από την περαιτέρω πορεία των εμβολιασμών, με το χρονικό διάστημα μέχρι την έναρξη των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους (13 Σεπτεμβρίου) να θεωρείται κρίσιμο για τις όποιες νέες αποφάσεις.

Επιστροφή αδειούχων: Το σχέδιο για «μπλόκο» στον κορωνοϊό

Στο προσκήνιο για την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού είναι η εστίαση και η ψυχαγωγία, τα σώματα ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η εκπαίδευση και κάποιοι τομείς του λιανικού εμπορίου.

«Φροντίζουμε όσους είναι σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής και όσοι θα βρεθούν σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής δηλαδή όσους εξυπηρετούν κόσμο στα διάφορα γκισέ των δημοσίων υπηρεσιών και για αυτούς υπάρχει η σκέψη, αν χρειαστεί, αν οι ειδικοί το συστήσουν. Η Εφορία, τα ΚΕΠ, για ΕΦΚΑ, προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αν χρειαστεί κι αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ελπίζω ότι δεν θα χρειάζεται», δήλωσε στο Mega o αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top