«Έκρηξη» της ενδοοικογενειακής βίας στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο το 2021

Τι δείχνουν τα στοιχεία της γραμμής SOS

«Έκρηξη» της ενδοοικογενειακής βίας παρατηρείται στη χώρα μας απο την αρχή του έτους. Αυξήθηκε μάλιστα ο αριθμός των γυναικών οι οποίες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή τους.

Τα στοιχεία έχουν προκύψει από τη γραμμή SOS 15900, στην οποία από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο έγιναν πάνω από 4.000 κλήσεις εκ των οποίων οι 2.869 αφορούσαν σε περιστατικά βίας.

H τραγική ιστορία της Ελένης: «Πήγε να μου βγάλει τα δόντια με τανάλια»

Πάνω από 50 γυναίκες - θύματα βίας που έζησαν τραγικές στιγμές κατά τη διάρκεια της καραντίνας μέσα στο σπίτι τους, κρίθηκε ότι πρέπει να μεταφερθούν με τα παιδιά τους επειγόντως σε έκτακτα καταλύματα πριν εισαχθούν σε ξενώνες φιλοξενία. 

Ανησυχητικά όμως είναι και τα στοιχεία από την Ελληνική Αστυνομία αυτή τη φορά για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Οι Αρχές διαχειρίστηκαν συνολικά 554 καταγγελίες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε όλη την επικράτεια.

Συνέλαβαν συνολικά 332 άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία σχηματίζοντας σχετικές δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας. Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top