Φωτιά Γρεβενά: Βελτιωμένη εικόνα, αλλά οι κάτοικοι δεν μπορούν να γυρίσουν

Επί τέσσερις μέρες καίγονται τα Γρεβενά

Η σημερινή ενημέρωση της ΓΓΠΠ σχετικά με τις πολλές ενεργές πυρκαγιές της χώρας/ (6/8/21)

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται όλη η χώρα, με μεγάλες πυρκαγιές να καίνε σε Εύβοια, Μάνη, βόρεια Αττική, Άνω Λιόσια, Ηλεία και πολλές άλλες περιοχές της χώρας. 

Για τέταρτη συνεχόμενη μέρα συνεχίζεται δυστυχώς και η πυρκαγιά του δήμου Δεσκάτης των Γρεβενών. 

Φωτιές Ελλάδα: Οι περιοχές με διακοπές ηλεκτροδότησης στην Αττική

Στη σημερινή ενημέρωση της ΓΓΠΠ σχετικά με τις πυρκαγιές ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Πρόδρομος Ασλανίδης, δήλωσε ότι σημειώθηκε αναζωπύρωση, λόγω της αύξησης της έντασης των ανέμων, ωστόσο δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Από χθες, Πέμπτη, για προληπτικούς λόγους και εξαιτίας του έντονου καπνού, είχαν εκκενωθεί οι οικισμοί Αγαλαίοι, Δίπορο, Κέντρο, Νησί, Σαρακίνα και Νεοχώρι και, όπως είπε ο κ. Ασλανίδης, οι κάτοικοι δεν θα επιστρέψουν ούτε σήμερα το βράδυ στα σπίτια τους. 

Φωτιά Γρεβενά: Εκκενώνονται τέσσερις οικισμοί - Μήνυμα από το 112

Επισήμανε ότι για το Σάββατο ο κίνδυνος πυρκαγιάς για την περιοχή είναι κατηγορίας 2 (μέση), ενώ και η ένταση των ανέμων αναμένεται να κοπάσει.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η εικόνα της φωτιάς είναι αρκετά βελτιωμένη και στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες με εννέα υδροφόρες, ένα πεζοπόρο τμήμα, οχήματα και μηχανήματα έργου των δήμων και της περιφέρειας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top