Παπαευαγγέλου: Τα κρούσματα πενταπλασιάστηκαν σε μία εβδομάδα

«Οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά»

Για την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα έκανε λόγο κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Κορωνοϊός: 2.794 νέα κρούσματα σήμερα - 6 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Όπως είπε, οι πολίτες που επιστρέφουν από εσωτερικό τουρισμό, μεταφέρουν τον ιό σε συγγενείς και φίλους. Ήδη την τελευταία εβδομάδα, οι μολύνσεις πενταπλασιάστηκαν τη στιγή που ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 26 έτη. «Το 80% νέων κρουσμάτων το τελευταίο δεκαπενθήμερο αφορά άτομα ηλικίας κάτω των 39 ετών» είπε η κ. Παπαευαγγέλου.

«Οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά»

Λόγω της χαλάρωσης των μέτρων, προέκυψε μεγάλη διασπορά στην κοινότητα. «Ο ιός θα βρει τον δρόμο του σε άτομα ανεμβολίαστα που κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά» είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου. 

Κορωνοϊός: 1.190 τα κρούσματα στην Αττική - Πόσα σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη

Σημείωσε, μάλιστα, ότι σε πολλές περιπτώσεις οι ασθενείς δεν μπορούν να κατλάβουν από πού κόλλησαν, δηλαδή δυσκολεύει το έργο του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας για ιχνηλάτηση. 

Η κ. Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε και στην ταχύτητα της αύξησης των κρουσμάτων. «Τον χειμώνα χρειάστηκαν τέσσερις με πέντε εβδομάδες για να δούμε αντίστοιχη αύξηση κρουσμάτων» είπε προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής παρατηρείται μικρή αύξηση των νοσηλευομένων στην επικράτεια.

«Σήμερα ένας στους δύο είναι νέοι ηλικίας κάτω των 54 ετών, ενώ αντίθετα στο τέλος Μαρτίου, 7 στους 10 ήταν άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 54 ετών», ανέφερε τέλος.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top