Επιβεβαιώθηκαν 14 κρούσματα στο πλοίο από την Ίο - Τι συνέβη στο νησί

Νεαροί νόσησαν μετά από πάρτι πολλών ατόμων- Στην Ίο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Συναγερμός σήμανε χθες το βράδυ, στο λιμάνι της Ραφήνας, για ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού σε πλοίο. Πρόκειται για νεαρούς που επέστρεφαν από διακοπές στην Ίο. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. επιβεβαίωσε το περιστατικό, κάνοντας λόγο για 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα από την Ίο, με μέσο όρο ηλικίας τα 17 έτη.

Εμβολιασμοί: Τετραπλασιάστηκαν τα ραντεβού - Άγγιξε το 400% η αύξηση

Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς, 30 νεαρά παιδιά ξεκίνησαν από την Αθήνα για διακοπές στην Ίο, εκεί γνωρίστηκαν και με άλλα νεαρά παιδιά και πήγαν όλοι μαζί σε ένα μεγάλο πάρτι. 

Θωμαΐδης: «Πιθανόν να ξεπεράσουμε τα 2.000 κρούσματα την επόμενη εβδομάδα»

Κάποιοι νόσησαν από κορωνοϊό και έμειναν στο νησί. Έλεγχος έγινε από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε 70 άτομα και δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη πόσοι βγήκαν θετικοί. 

Πάντως, σε κάποιους επετράπη να ταξιδέψουν χθες βράδυ. Ήταν απομονωμένοι, ενώ μετά την άφιξή του στο λιμάνι της Ραφήνας, το πλοίο απολυμάνθηκε.

Άλιμος: Με κορωνοϊό 100 μαθητές Λυκείου μετά από κορωνοπάρτι

Ο κ. Μπουρνούς ανέφερε ότι όταν έφτασαν οι νεαροί ελέγχθησαν με test από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που είχε ειδοποιηθεί και βρισκόταν στο λιμάνι. Συστήθηκε σε όλους να μπουν σε 14ήμερη καραντίνα.

Το πλοίο που κατέπλευσε στο λιμάνι της Ραφήνας στις 20:32 χθες με 369 επιβάτες και 28 άτομα πλήρωμα, πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από Θήρα, Ιο, Πάρο, Νάξο, Μύκονο, Τήνο. Σήμερα, αφότου απολυμάνθηκε από ειδικό συνεργείο, αναχώρησε για το καθιερωμένο δρομολόγιό του στις 08:05, αντί στις 07:05 που ήταν προγραμματισμένο.

Αύξηση κρουσμάτων: Στην Ίο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στην Ίο μεταβαίνει κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), καθώς στο νησί καταγράφεται έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού.

Αυξημένος είναι και ο αριθμός των κρουσμάτων σε Μύκονο και Σαντορίνη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top