Απάτη ΕΟΠΥΥ: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 13 εμπλεκόμενοι

Στους τρεις επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star στις 1/7 για την υπόθεση απάτης του ΕΟΠΥΥ

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους οι 13 εμπλεκόμενοι για την υπόθεση απάτης εις βάρος του ΕΟΠΥΥ. Στους 3, που κατηγορούνται ως ηγετικά στελέχη, επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Οι εμπλεκόμενοι αντιμετώπιζαν τις κατηγορίες της διεύθυνσης και της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της κακουργηματικής απάτης εις βάρος του ΕΟΠΥΥ, της νομιμοποιήσεως εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξεπλύματος) και της παράβασης του νόμου περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Απάτη ΕΟΠΥΥ: Συνελήφθησαν τα αρχηγικά μέλη, μία λογίστρια και δύο γιατροί

Σε επίσημη ενημέρωση της η ΕΛ.ΑΣ έκανε γνωστό ότι εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που πραγματοποιούσε απάτες σε βάρος του ΕΟΠΥΥ και προέβαινε στη συστηματική έκδοση ψευδών συνταγογραφήσεων υγειονομικού υλικού, ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο με πάνω από 5.000.000 ευρώ.

ΕΟΠΥΥ: Η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για την απάτη

Το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια έχει αναλάβει την υπεράσπιση των φερόμενων αρχηγικών μελών της εγκληματικής οργάνωσης μαζί με τους υπαλλήλους τους. 

Κύκλωμα με μαϊμού – συνταγογραφήσεις χρέωσε 5 εκατ. ευρώ τον ΕΟΠΠΥ

Σε ανακοίνωσή του το δικηγορικό γραφείο αναφέρει:

«Από την πρώτη στιγμή ο κ. Αλέξιος Κούγιας και οι δικηγόροι του γραφείου μας διαπίστωσαν ότι αυτή η υπόθεση, η οποία παρανόμως ήρθε στη Δικαιοσύνη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ήταν μια ιδιαίτερα διογκωμένη υπόθεση με ανύπαρκτα αποδεικτικά στοιχεία, η οποία δε θα άντεχε στην επεξεργασία της κατά το στάδιο της τακτικής ανακρίσεως ούτε από Εισαγγελείς ούτε από τακτικούς Δικαστές.

Σήμερα ο επικεφαλής του Τμήματος Γνωμοδοτήσεων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Εισαγγελέας κ. Ελευθεριάνος και η Ανακρίτρια Διαφθοράς, μέχρι πρότινος Πρόεδρος Πρωτοδικών και ήδη Εφέτης κα Σιδέρη, με ομόφωνη απόφασή τους αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερους και τους 13 κατηγορουμένους και να επιβάλουν περιοριστικούς όρους μόνο σε τρεις, αποδεικνύοντας έτσι ότι αυτή η ατυχής επιλογή των τελευταίων ετών να δημιουργούνται εντυπωσιακές δικογραφίες με εντυπωσιακές διώξεις εις βάρος αθώων πολιτών (πχ περίπτωση Ριχάρδου) δεν είναι δυνατόν να μεταβληθεί σε καθεστώς, να αντέξει τη βάσανο της Τακτικής Δικαιοσύνης και να δημιουργείται με αυτήν ένα κλίμα ανασφάλειας των Ελλήνων πολιτών έναντι των διωκτικών αρχών που είναι καταστροφικό για μια δημοκρατία, όπως η ελληνική»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top