Παπαευαγγέλου: «Το 98% των νεκρών δεν είχε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό»

Στο επίπεδο «3» έξι περιοχές - Σε αποκλιμάκωση η πανδημία στη χώρα μας

H μείωση του επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα μας συνεχίζεται, ενώ σταδιακά και σταθερά μειώνεται και η διασπορά του ιού, ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Κορωνοϊός: 791 νέα κρούσματα σήμερα - 375 διασωληνωμένοι και 11 νεκροί

Ωστόσο, η κ. Παπαευαγγέλου έκρουσε «καμπανάκι» για τους εμβολιασμούς τονίζοντας ότι το 92% όσων νόσησαν βαριά και το 98% όσων χάθηκαν μεταξύ των κρουσμάτων άνω των 62 ετών, αφορούσαν σε άτομα που δεν είχαν προλάβει να ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, τονίζοντας:

Η πανδημία δεν έχει λήξει και όσο ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσά μας είναι απαραίτητο ο καθένας από εμάς να κάνει ότι είναι απαραίτητο για να προστατευθεί

Κορωνοϊός: 400 τα κρούσματα στην Αττική - Πόσα εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη

Παπαευαγγέλου: Στο 2,3% ο δείκτης θετικότητας

Ο δείκτης θετικότητας στη χώρα παραμένει σταθερά χαμηλός, στο 2,3% όπως και ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων και το Rt στην επικράτεια είναι στο 0.83%. Η βελτίωση αποτυπώνεται και στα νούμερα: 6.500 νέα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα, κάτω από 1.000 κρούσματα την ημέρα. 

Βραζιλιάνικη μετάλλαξη: Ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα

Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων κυμαίνεται μεταξύ 65 και 67 έτη, όπως ανέφερε η λοιμωξιολόγος, ενώ 28 κατά μέσο όρο είναι οι θάνατοι ανά ημέρα την τελευταία εβδομάδα. Έτσι, σημαντική αναμένεται η αποσυμπίεση του ΕΣΥ τις προσεχείς εβδομάδες, ενώ υπολογίζεται ότι στο τέλος του μήνα ο αριθμός των διασωληνωμένων ίσως να είναι μικρότερος και από τους 200.

Κορωνοϊός: Διασωληνώθηκε 22χρονος στο «Σωτηρία»

Κορωνοϊός: Στο επίπεδο «3» έξι περιοχές – Η εικόνα της χώρας σύμφωνα με το ECDC

Σύμφωνα με το ECDC, η χώρα μας συγκαταλέγεται ανάμεσα στις χώρες με μέτρια κυκλοφορία του ιού. Παρ' όλα αυτά, 9.500 περίπου συμπολίτες μας νοσούν, αποτελούν δηλαδή ενεργά κρούσματα.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε όμως πως ορισμένες Περιφερειακές Ενότητες, όπως η Αττική, η Μαγνησία, η Λάρισα, αλλά και νησιά όπως η Κως, η Νάξος και η Κέρκυρα βρίσκονται στο Επίπεδο «3», δηλαδή στο πορτοκαλί επίπεδο κινδύνου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top