Κορωνοϊός: Διασωληνώθηκε 22χρονος στο «Σωτηρία»

«Η πλειοψηφία όσων νοσηλεύονται δεν έχουν εμβολιαστεί» ανέφερε η Γκάγκα

Την ανάγκη να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες επανέλαβε η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, ξεκαθαρίζοντας ότι ο εμβολιασμός λειτουργεί. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε πως πρέπει όλοι οι πολίτες να πειστούν ότι τα σκευάσματα είναι ασφαλή και δεν υπάρχει κίνδυνος από τον εμβολιασμό. 

Προνόμια για τους πλήρως εμβολιασμένους - Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Αποκάλυψε μάλιστα ότι χθες στο νοσοκομείο «Σωτηρία» διασωληνώθηκε ένας 22χρονος. 

«Χθες στο “Σωτηρία” διασωληνώσαμε έναν 22χρονο. Ο ιός μπορεί να απειλήσει την ζωή οποιουδήποτε συνανθρώπου μας, που δεν είναι απαραίτητο να έχει κάποια ηλικία ή κάποια προβλήματα. Οι εισαγωγές που έχουμε στο νοσοκομείο και στη ΜΕΘ το τελευταίο διάστημα είναι κυρίως μη εμβολιασμένοι έναντι του κορωνοϊού», είπε.

Η κ. Γκάγκα επεσήμανε ότι θα πρέπει να ξεκινήσει ένας ανοιχτός διάλογος με τους πολίτες, ώστε να λυθούν όλες οι απορίες που έχουν για τον εμβολιασμό. 

Έρχονται διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους σε εστιατόρια, σινεμά, θέατρα

«Παλαιότερα τα τηλεφωνήματα και τα ερωτήματα που δεχόμασταν στα social media ήταν για τα συμπτώματα του κορωνοϊού και τα κρούσματα, ενώ τώρα μας ρωτούν κυρίως για τα εμβόλια και την ασφάλειά τους», τόνισε.

Σχολίασε επίσης δηκτικά τον τρόπο σκέψης ορισμένων συμπολιτών μας που πιστεύουν και αναπαράγουν θεωρίες συνωμοσίας, λέγοντας ότι κάποιος της είπε «από την ένεση θα μου βάλουν ένα microchip σε μέγεθος ρυζιού». 

CDC: Τι πρέπει να κάνουν οι εμβολιασμένοι αν έρθουν σε επαφή με κρούσμα

Του απάντησα «μα, πώς θα περάσει από την ένεση τσιπ σε μέγεθος ρυζιού;», είπε η κ. Γκάγκα. 

Τέλος σε ερώτηση για τις παρενέργειες που εμφανίζονται σε ορισμένους και όχι σε όλους τους ανθρώπους που έχουν κάνει το ίδιο εμβόλιο, απάντησε ότι είναι διαφορετική η ανοσολογική αντίδραση του κάθε ανθρώπου.

Κορωνοϊός: Παρενέργειες μετά το εμβόλιο - Σε ποιους και γιατί εμφανίζονται

«Είναι σημαντικό να κάνουμε τις δόσεις του εμβολίου και 15 ημέρες μετά είμαστε καλυμμένοι. Το εμβόλιο λειτουργεί», ξεκαθάρισε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top