Άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου εισηγείται η Επιτροπή

«Όχι» στη μετακίνηση από νομό σε νομό το Πάσχα

Δείτε το ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Όπως όλοι περίμεναν, δε βγαίνει «λευκός καπνός» από τη συνεδρίαση της Επιτροπής για να κάνουμε φέτος Πάσχα στο χωριό

Η συνεδρίαση είναι σε εξέλιξη, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως τα μέλη της Επιτροπής συμφώνησαν να μην εισηγηθούν το άνοιγμα των μετακινήσεων εκτός νομού, κάτι που σημαίνει ότι και φέτος θα κάνουμε Πάσχα εντός των τειχών. 

Οι λοιμωξιολόγοι έκριναν πως τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν επιτρέπουν μια μαζική έξοδο προς την επαρχία, καθώς η πίεση στο σύστημα υγείας παραμένει μεγάλη και υπάρχει ο κίνδυνος διασποράς σε περιοχές που δεν είναι τόσο επιβαρυμένες επιδημιολογικά. 

Μια πρώτη γεύση για το τι μέλλει γενέσθαι είχε δώσει το πρωί η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη στον ΣΚΑΪ, η οποία τόνισε πως η θέση της κυβέρνησης είναι να μην επιτρέψει τις μετακινήσεις σε άλλο νομό. 

Ανοίγει η εστίαση στις 3 Μαΐου - Τι εισηγείται η Επιτροπή 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως συζητείται το άνοιγμα της εστίασης από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, αλλά μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, τα μέλη της Επιτροπής εξετάζουν το ενδεχόμενο τη Μεγάλη Εβδομάδα η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινά από τις 22:00 και μετά το Πάσχα από τις 23:00.

Πιθανόν να επιτραπούν και οι διαδημοτικές μετακινήσεις και τις καθημερινές με αποστολή SMS στο 13033 και κωδικό 6. 

Πώς θα λειτουργήσουν οι Εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα

Η επιτροπή συζητά και τις προτάσεις της Ιεράς Συνόδου για τη λειτουργία των εκκλησιών, αλλά και το ενδεχόμενο να παραταθεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 22:00 το βράδυ κι έως τις 05:00 το πρωί. 

Η Ιερά Σύνοδος έχει προτείνει οι ακολουθίες να ξεκινάνε νωρίτερα και το Μεγάλο Σάββατο η Ανάσταση να γίνει στις 21:00 σε πλατείες και στους προαύλιους χώρους των ναών. Επίσης προτάθηκε η περιφορά του Επιταφίου να γίνει γύρω από τους ναούς και οι πιστοί να μπορούν να προσκυνήσουν στις αυλές των εκκλησιών.

Προτείνεται τέλος η χρήση των self tests σε ιερείς, ψάλτες και βοηθητικό προσωπικό. 

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα το απόγευμα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top