Κηδεία Φίλιππου: Οι Κερκυραίοι τίμησαν τη μνήμη του με επιμνημόσυνη δέηση

Ο Δούκας του Εδιμβούργου είχε γεννηθεί στο νησί

Επιμνημόσυνη δέηση τέλεσαν οι Κερκυραίοι την ώρα της κηδείας του Πρίγκιπα Φίλιππου. Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Την ώρα της κηδείας του Πρίγκιπα Φίλιππου, στη γενέτειρά του, την Κέρκυρα, ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα.

Συντετριμμένη η Βασίλισσα Ελισάβετ αποχαιρέτησε τον πρίγκιπά της

Στο μνημόσυνο παρέστησαν οι προκαθήμενοι της Αγγλικανικής και της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Πρίγκιπας Φίλιππος: To παλάτι στην Κέρκυρα όπου γεννήθηκε και βαπτίστηκε

κηδεία Φίλιππου Κέρκυρα

Πρίγκιπας Φίλιππος Κέρκυρα

Πριν από έναν αιώνα, στις 10 Ιουνίου του 1921 στο Μον Ρεπό, γεννήθηκε ο Πρίγκιπας Φίλιππος. Οι Κερκυραίοι, τον θεωρούσαν δικό τους, καθώς όπως είχε ακουστεί γεννήθηκε στο τραπέζι της κουζίνας του βασιλικού ανακτόρου. Για τον λόγο αυτό σήμερα, ημέρα της κηδείας του στη Μεγάλη Βρετανία, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Νεκτάριου.  

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος είχε βαπτιστεί Χριστιανός Ορθόδοξος στον ναό του Αγίου Γεωργίου, του Παλαιού Φρουρίου, με ανάδοχο τον Δήμο Κερκυραίων, γι’ αυτό για εκείνους ήταν πάντα... συντοπίτης τους. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top