Μήνυση Άνθη κατά γνωστού σκηνοθέτη- «Δηλώνει αθώος» λέει ο δικηγόρος του

Απολύθηκε από καθημερινό σίριαλ - Αύριο δίνει εξηγήσεις στην αστυνομία

Όσα είπε στο  κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Εμμανουήλ Ροδουσάκης, δικηγόρος του 37χρονου σκηνοθέτη- ηθοποιού

Σοκαριστικά είναι τα όσα περιγράφει στη μήνυσή του ο σεφ Δημήτρης Άνθη σε βάρος πασίγνωστου ηθοποιού, ο οποίος ερευνάται ήδη ως ύποπτος για βιασμό. Ο δικηγόρος του, πάντως, ισχυρίζεται ότι ο 37χρονος σκηνοθέτης δηλώνει αθώος για την κατηγορία.

Ο ηθοποιός Δημήτρης Άνθης καταγγέλλει ότι τον βίασε γνωστός ηθοποιός

Ο δικηγόρος του σκηνοθέτη- ηθοποιού, Εμμανουήλ Ροδουσάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα, επιβεβαίωσε ότι η εισαγγελική αρχή έχει διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και πως ο εντολέας του θα υποβάλει αύριο το υπόμνημα των εγγράφων εξηγήσεων του στην αστυνομική αρχή που βρίσκεται η δικογραφία. Κατόπιν, ο εισαγγελέας θα αποφασίσει αν θα ασκηθεί δίωξη ή αν θα τεθεί η υπόθεση στο αρχείο.

Καταγγελίες: Εξηγήσεις καλείται να δώσει ως ύποπτος ο γνωστός ηθοποιός

«Ο εντολέας μου δηλώνει ότι το κείμενο της εγκλήσεως εν συνόλω είναι ουσία αβάσιμο και δηλώνει αθώος για τη συγκεκριμένη κατηγορία» τόνισε ο κ. Ροδουσάκης, σημειώνοντας ότι ο μηνυτής έδωσε διαφορετική χροιά και τόνο στα γεγονότα αλλά και διαφορετική οπτική σε αυτά.

Ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης- ηθοποιός δεν αρνείται ότι γνώριζε τον Δημήτρη Άνθη, πρόσθεσε ο δικηγόρος. Σχετικά με το αν ο εντολέας του διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο κ. Ροδουσάκης δε θέλησε να τοποθετηθεί, εξηγώντας ότι δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να συνδέει τις δύο δικογραφίες.

Τέλος, ανέφερε πως όντως ο εντολέας του έχει απολυθεί από το καθημερινό σίριαλ υψηλής τηλεθέασης, στο οποίο συμμετείχε.

Τι αναφέρει στη μήνυσή του ο Δημήτρης Άνθης 

Μια πρόσκληση σε σπίτι για ποτό, που μετατράπηκε σε εφιάλτη. Οι περιγραφές του Δημήτρη Άνθη στη μηνυτήρια αναφορά κόβουν την ανάσα. Περιγράφει ότι ένιωσε εντονότατο σωματικό πόνο και πως του ήρθαν δάκρυα στα μάτια. «Κλαίγοντας τον ικέτευα να σταματήσει, αυτός όμως σαν να έπαιρνε δύναμη από τις παρακλήσεις μου, γινόταν ολοένα και βιαιότερος εντείνοντας περαιτέρω τις προσπάθειες του» αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά.

Τα όσα περιγράφονται στη μήνυση χρονολογούνται την άνοιξη του 2006, όταν ο σεφ  Δημήτρης Άνθης ήταν 22 ετών. Όπως λέει, διατηρούσε φιλική σχέση με τον ηθοποιό, ο οποίος εργαζόταν ως σερβιτόρος σε καφέ μπαρ.   

Τι αναφέρει στη μήνυσή του ο Δημήτρης Άνθης - ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, εκείνο το βράδυ οι δύο άνδρες έφυγαν από το μπαρ κοντά στον πύργο των Αθηνών και κατευθύνθηκαν προς το διαμέρισμα του γνωστού ηθοποιού. Εκεί όπως αναφέρει ο Δημήτρης Άνθης, ο ηθοποιός φέρεται να τον ακινητοποίησε.

«Με το ένα χέρι του και με το σωματικό του βάρος με κρατούσε ακίνητο πάνω στο κρεβάτι, ενώ με το άλλο άρχισε να τραβάει με δύναμη για να μου βγάλει το παντελόνι. Αιφνιδιάστηκα από την απρόσμενη βιαιότητα. Διαμαρτυρήθηκα, του είπα "τι κάνεις εκεί, άσε με, δε θέλω”.  Ταυτόχρονα με έβριζε χυδαία και με απειλούσε σαν έμπειρος εγκληματίας ότι αν φωνάξω δε θα βγω ζωντανός από εκεί μέσα» αναφέρει ενδεικτικά στη μηνυτήρια αναφορά. Όπως λέει, πρόλαβε να εξαφανιστεί όταν χτύπησε το τηλέφωνο.

Θυμάμαι ότι είχε μια σύντομη συνομιλία με έναν άγνωστο σε εμένα συνομιλητή, στον οποίο είπε “έλα εδώ, τον έχω”

Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο γνωστός ηθοποιός ήταν μαθητής του Δημήτρη Λιγνάδη στη Δραματική Σχολή και είχαν μια μακροχρόνια συνεργασία. Οι αρχές διερευνούν αν η υπόθεση του Νίκου Σ., στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο πρώην διευθυντής του Εθνικού, συνδέεται με τις καταγγελίες του Δημήτρη Άνθη. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top