Υπόθεση ψευτογιατρού: Πρώην υπουργός κατηγορείται ως συνεργάτης του

Ποινική δίωξη σε γιατρούς και μονάχους για τον ψευτογιατρό 

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την υπόθεση του ψευτογιατρού που εξαπατούσε ασθενείς, καθώς σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, πρώην υπουργός κατηγορείται ως συνεργός του.

Νέες αποκαλύψεις για τον ψευτογιατρό - Εμφάνιζε ασθενή του τον Ρεχάγκελ

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής, ο οποίος είναι γιατρός στο επάγγελμα, φέρεται να διευκόλυνε τον ψευτογιατρό να εξετάζει ασθενείς σε μεγάλη ιδιωτική κλινική των Αθηνών. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει σε βαθμό κακουργήματος ειναι αυτή του συνεργού. Απολογήθηκε πριν από 20 ημέρες και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς ορούς, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μια φορά το μήνα.

Μαζί του κατηγορούνται άλλα 14 άτομα.

Ψευτογιατρός: Σε συμπληρωματική απολογία ο 47χρονος

«Παρασυρθήκαν και πίστεψαν ότι ειναι γιατρός και για αυτό τον λόγο τους απομύζησε οικονομικά. Όλα τα ραντεβού γίνονταν στα ιατρεία και στα γραφεία μιας πολύ γνωστής κλινικής στο κέντρο των Αθηνών και εκεί πρωταγωνιστούσε ένας γιατρός, ο οποίος αργότερα ήταν και βουλευτής μεγάλου κόμματος», ανέφερε στο Star και την Τασούλα Παπανικολάου ο δικηγόρος των θυμάτων, Αλέξης Κούγιας. 

Ψευτογιατρός: «Κόλαφος» το πόρισμα για τον τραγικό θάνατο ασθενή

Ποινική δίωξη σε γιατρούς και μονάχους για τον ψευτογιατρό 

Για την υπόθεση έχει ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη για συνέργεια σε 15 συνολικά άτομα: σε γιατρούς, ιδιοκτήτες και μέλη διοικητικών συλλογών, ιδιωτικών κλινικών και σε μοναχούς. Έχουν όλοι απολογηθεί και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μια μόνο κλινική ο ψευτογιατρός είχε εξετάσει συνολικά 43 ασθενείς. 

Κάνναβη και βότανα έδινε ο ψευτογιατρός στα θύματά του 

Οι αρχές έχουν στα χέρια τους και τις αναλύσεις των σκευασμάτων που έδινε στους ασθενείς τους, μεταξύ των οποίων ήταν κάνναβη και βότανα.

Με αυτό τον τρόπο υποσχόταν στα θύματά του ότι θα εξαφανίσει τον καρκίνο. Απαιτούσε, όμως, να σταματήσουν τις θεραπείες που τους έδιναν οι γιατροί τους. Κάτι ανάλογο συνέβη και στην περίπτωση ενός 49χρονου από τον Βόλο που τελικά κατέληξε.

 Ο ψευτογιατρός, σύμφωνα με τις νέες καταθέσεις, είχε φτάσει στο σημείο να εμφανίζεται στα θύματά του ακόμα και ως μέλος δυο μεγάλων εφοπλιστικών οικογενειών.

Τη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθεί εκ νέου στις αρχές.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top