Ανοιχτές οι εκκλησίες την Πρωτοχρονιά - Ποιοι οι περιορισμοί

Ανήμερα των Φώτων, οι ναοί θα ανοίξουν πάλι

Οι ναοί θα ανοίξουν την Πρωτοχρονιά τις πόρτες για τους πιστούς, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν τη Λειτουργία και τη δοξολογία του νέου έτους. Οι υγειονομικοί κανόνες που έχει ορίσει η πολιτεία, όμως, είναι απαράβατοι. Οι πιστοί οφείλουν να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις.

Όπως και τα Χριστούγεννα, 25 πιστοί θα μπορούν να περάσουν αύριο στις μικρές εκκλησίες και 50 στους μητροπολιτικούς ναούς.

Εκκλησίες - Χριστούγεννα: Θεία Λειτουργία με αυστηρά μέτρα

Το πρόγραμμα των λειτουργιών το καθορίζει κάθε ναός ή κάθε ενορία ανάλογα με τον αριθμό των ιερών που διαθέτει.

Οι εικόνες των κλειστών ναών όλο αυτό το διάστημα στεναχώρησαν τους πιστούς, αν και ήταν απαραίτητες, προκειμένου να αποφευχθεί η έξαρση του ιού. Αύριο, οι καμπάνες θα χτυπήσουν χαρμόσυνα και για λίγες ώρες οι πόρτες θα ανοίξουν με τους κανόνες που έχει ορίσει η πολιτεία. Το αντίδωρο θα δοθεί έξω από τον ναό για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Κρούσματα σήμερα: Τα 364 στην Αττική - Η γεωγραφική κατανομή

Στην πλειονότητά τους οι ναοί θα ανοίξουν 6.00 το πρωί για τον όρθρο, τη θεία λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και τη δοξολογία για το νέο έτος.

Οι αργίες και τα τριήμερα του 2021

Ανήμερα των Φώτων, οι ναοί θα ανοίξουν και πάλι. Οι θαρραλέοι που βουτούν στη θάλασσα γιατί θέλουν την ευλογία του σταυρού, θα πρέπει να αφήσουν για φέτος τα μαγιό στην άκρη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top