Εκκλησίες - Χριστούγεννα: Θεία Λειτουργία με αυστηρά μέτρα

Όσοι πιστοί θέλουν να παρακολουθήσουν θα το δηλώνουν από πριν

Δείτε το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star σχετικά με τις αλλαγές που φέρνει ο κορωνοϊός στις εκκλησίες

Τα πιο περίεργα, από κάθε άποψη, Χριστούγεννα θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε αυτά που πρόκειται να βιώσουμε αύριο τα οποία γίνονται υπό τη σκιά της πανδημίας. Πολλοί πιστοί λόγω φόβου εξάπλωσης του κορωνοϊού δεν θα προσέλθουν στις εκκλησίες, παρόλα αυτά όσοι το επιθυμούν θα ισχύσουν αυστηρά μέτρα προσέλευσης.

Ιερά Σύνοδος: Σύμφωνη με τα μέτρα για τις εκκλησίες στις γιορτές

Γρίφος για δυνατούς λύτες παραμένει το γεγονός ότι οι ιερείς θα αναγκαστούν να κάνουν διαλογή μεταξύ των πιστών που θα προσέλθουν στους ναούς, αφού σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση θα επιτρέπεται να εκκλησιαστούν έως και 25 άτομα με την τήρηση της αναλογίας ένας πιστός ανά 15 τ.μ. ναού, ενώ στους μητροπολιτικούς ναούς το όριο αυξάνεται στα 50. 

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές ενορίες που έχουν ήδη ενημερώσει τους πιστούς που θέλουν να παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία, να το δηλώσουν από πριν και άλλες πιο μεγάλες ενορίες, που όταν συμπληρωθεί το όριο των παρευρισκόμενων θα κλείνουν αυτόματα οι πόρτες.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε όσο περισσότερους πιστούς να παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία πολλές εκκλησίες θα κάνουν και δυο και τρεις θείες λειτουργίες εφόσον υπάρχει αρκετός αριθμός ιερέων. Οι οδηγίες που έχει δώσει η Ιερά Σύνοδος είναι αυστηρές, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός και τα παρατράγουδα γιορτινές μέρες. 

Ανοικτές Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι εκκλησίες – Νέο όριο για πιστούς

Στη Δράμα οι ναοί θα παραμείνουν κλειστοί, καθώς σύμφωνα με απόφαση του Μητροπολίτη Παύλου, η θεία λειτουργία των Χριστουγέννων θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οι ναοί θα ανοίξουν τις πόρτες τους ώστε όσοι το επιθυμούν να μπορούν να προσευχηθούν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top