Μητέρα μικρού Γιάννη: «Το παιδί μου έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή»

Το αγοράκι πνίγηκε από αρακά στον παιδικό σταθμό, σύμφωνα με τους γονείς

Μήνυση κατέθεσαν οι γονείς του 2,5 ετών παιδιού φέρεται να πνίγηκε πριν από έναν περίπου χρόνο με το φαγητό του στον παιδικό σταθμό όπου πήγαινε.

Νεκρό 2,5 ετών αγοράκι - Πνίγηκε από αρακά σε παιδικό σταθμό

Πατέρας και μάνα βρέθηκαν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και ζητούν να βγει στο «φως» η αλήθεια για τον χαμό του παιδιού τους. 

Η μητέρα που ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει τι συνέβη στο παιδί της, σπαράζει: «Εκείνη τη μέρα δεν ήθελα να τον πάω στον παιδικό σταθμό… Είχα ζητήσει να μου δώσουν το μενού να δω τι φαγητό έχουν… Αν ήξερα ότι είχαν αρακά δε θα τον πήγαινα εκείνη την ημέρα, δεν τρώει τα λαχανικά… Έφυγα και τον άκουσα να κλαίει… Ήθελα να γυρίσω πίσω να τον πάρω, αλλά σκέφτηκα ότι θα συνηθίσει», είπε για τη μοιραία εκείνη ημέρα που έχασε το σπλάχνο της.

«Οι γιατροί μού είπαν ότι το παιδί μου είναι δυνατό. Έδωσε μεγάλη μάχη», πρόσθεσε με δάκρυα στα μάτια.

Το χρονικό της υπόθεσης

Οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν το άτυχο αγοράκι να πνίγηκε από αρακά που είχε το μεσημεριανό μενού του σταθμού, ενδεχόμενο που υποστηρίζουν και οι γονείς του. Το παιδί, μετά το περιστατικό, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων, όπου οι γιατροί είπαν στους γονείς του ότι το παρέλαβαν νεκρό, καθώς ο εγκέφαλός του από την έλλειψη οξυγόνου είχε νεκρωθεί. Ως αποτέλεσμα δημιουργήθηκε εκτεταμένο οίδημα στον εγκέφαλο και κατά συνέπεια υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Οι γιατροί έκαναν προσπάθειες ανάνηψης και επαναφοράς της καρδιάς τους, με αποτέλεσμα η καρδούλα του να λειτουργήσει ξανά. Τελικά ο μικρός Γιάννης δεν άντεξε και κατέληξε 10 ημέρες μετά.

Τραγωδία σε παιδικό σταθμό: Μπομπονιέρες μοίρασαν στην κηδεία του Γιάννη

Τι δηλώνουν οι υπεύθυνοι του σταθμού

Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι του παιδικού σταθμού, μέσω της πληρεξούσιας δικηγόρου τους, ισχυρίστηκαν ότι ο θάνατος του μικρού δεν οφείλεται σε πνιγμό, καθώς οι αεραγωγοί του ήταν κενοί, όπως ενημερώθηκαν από τους γιατρούς. Πρόσθεσαν, δε ότι το παιδί είχε πέσει και από την καρέκλα, ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ζήτησαν οδηγίες από το ΕΚΑΒ, του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και το παιδί έκανε εμετό, βγάζοντας όλο το φαγητό.

Τραγωδία σε παιδικό σταθμό: «Δεν πνίγηκε από φαγητό» λέει η δικηγόρος

Τι έδειξε η νεκροψία – νεκροτομή

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση και τη νεκροψία – νεκροτομή που διενέργησε ο ιατροδικαστής Νικόλαο Καλόγρια, «η παρουσία ξένου σώματος δεν επιβεβαιώθηκε. Το γεγονός, όμως, ότι η καρδιοαναπνευστική ανακοπή έλαβε χώρα κατά τη σίτιση, θέτει σαφή υποψία για εισρόφηση που προηγήθηκε της ανακοπής. Η δε απουσία άλλου υποκείμενου νοσήματος που να δικαιολογεί την ανακοπή, θέτει υπόνοια για εισρόφηση που προηγήθηκε της ανακοπής και σχετίζεται αιτιωδώς με αυτή».

Πλέον, οι γονείς του μικρού Γιάννη ζητούν να πραγματοποιηθεί έρευνα για το αν οι υπεύθυνοι του παιδικού σταθμού έπραξαν τα δέοντα για να σωθεί το παιδί τους. Ο πατέρας αναφέρει, μάλιστα, στη μηνυτήρια αναφορά, ότι έχει στα χέρια του έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο εν λόγω σταθμός λειτουργούσε χωρίς άδεια την περίοδο που συνέβη το περιστατικό.  
  
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top