Βατόπουλος: «Οι θάνατοι και οι διασωληνώσεις θα συνεχίσουν να αυξάνονται»

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα εξεταστεί η παράταση του lockdown

Για μικρή ελάττωση του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού έκανε λόγο ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Ωστόσο επεσήμανε πως η μείωση δεν είναι αυτή που ανέμενε ο ίδιος. 

«Φαίνεται ότι έχει αρχίσει και ελαττώνεται ο ρυθμός αύξησης, όμως οι θάνατοι και οι διασωληνώσεις θα συνεχίσουν να αυξάνονται δυστυχώς», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Κορωνοϊός: Δύσκολος ο Νοέμβρης – Ποιες ηλικίες «χτυπά» ο ιός

Αναφερόμενος στο lockdown και στο πότε αυτό θα λήξει, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε πως μέσα στο Σαββατοκύριακο, αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ληφθούν οι αποφάσεις για το αν αυτό θα παραταθεί και τον Δεκέμβριο. 

«Δεν μπορεί κανείς να προβλέψει εύκολα το ενδεχόμενο του "ακορντεόν", εξαρτάται από τη συμπεριφορά της δική μας και του ιού. Είναι ένα σενάριο», είπε. 

Αποκάλυψη Star: Τι είναι το lockdown «ακορντεόν» - Πότε θα εφαρμοστεί

Τέλος εξήγησε πως ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων αφορά σε ενδοοικογενειακή μετάδοση, ενώ ερωτηθείς για τις χθεσινές συγκεντρώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου απάντησε πως «κάθε συγκέντρωση είναι επικίνδυνη και μπορεί να προκαλέσει διασπορά του ιού».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top