Το «αντίο» των υπαλλήλων της Βουλής στον γιατρό που πέθανε από κορωνοϊό

«Έφυγε ο γιατρός της καρδιάς μας»

Με τη φράση «Έφυγε ο γιατρός της καρδιάς μας» οι υπάλληλοι της Βουλής αποχαιρετούν τον καρδιολόγο Γιάννη Μητρόπουλο που έχασε το απόγευμα της Παρασκευής τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Ο πρόεδρος τους, Ιωάννης Σιαμπάνης, όπως και όλοι οι υπάλληλοι του Ελληνικού Κοινοβουλίου δεν μπορούν να πιστέψουν πως «έφυγε» τόσο ξαφνικά, μόλις στα 51 του χρόνια.

Από κορωνοϊό πέθανε γιατρός της Βουλής σε ηλικία 52 ετών! 

Τραγικό πρόσωπο η σύζυγός του που πήρε σήμερα εξιτήριο από το νοσοκομείο, καθώς και εκείνη νόσησε από τον ιό.

Μέχρι και που δια σωληνώθηκε, ο γιατρός ρωτούσε συνεχώς για την κατάσταση της υγείας της συζύγου του. Εκείνη πηρέ εξιτήριο λίγες ώρες πριν πεθάνει ο άντρας της.

Το «αντίο» που συγκινεί

«Ανείπωτη θλίψη κι αβάσταχτη οδύνη σκόρπισε σε όλη τη Βουλή χθες, 13 Νοεμβρίου 2020, η είδηση (που εξορκίζαμε εδώ και μέρες να μην ακούσουμε): έφυγε από κοντά μας ο πολυαγαπημένος συνάδελφος και φίλος, Γιάννης Μητρόπουλος.

Πώς να πιστέψει κανείς ότι ο γιατρός της καρδιάς μας δεν είναι πια μαζί μας…

Πώς να δεχτούμε ότι ο Γιάννης δε θα μας ξανασυμβουλεύσει – καλόκαρδα και συνάμα αυστηρά, όπως εκείνος γνώριζε – για τα δικά μας προβλήματα υγείας…

Πώς να συμβιβαστούμε πια με τη σκληρή πραγματικότητα ότι η κοινότητά μας έχασε το γελαστό κι αγαπητό σε όλους παιδί της….

Η αδήριτη πραγματικότητα των ημερών μας, η άγρια πανδημία του Covid-19, «χτύπησε» και το σπίτι μας και διάλεξε να μας αποστερήσει από ένα από τα πιο ικανά και αξιόπιστα στελέχη των υπαλλήλων της Βουλής, τον καρδιολόγο Ιωάννη Μητρόπουλο, σε ηλικία μόλις 52 χρόνων.

Δεν έχουμε λόγια να εκφράσουμε τη συντριβή μας για τον άδικο χαμό του Γιάννη.

Ο Γιάννης έδωσε μάχη με τον κορωνοϊό, νοσηλευόμενος για αρκετές μέρες στο νοσοκομείο «»Σωτηρία». Όλοι μας αγωνιούσαμε για την κατάστασή του και του στέλναμε τη θετική ενέργεια και τις προσευχές μας, αλλά, δυστυχώς, δεν στάθηκαν αρκετά... Η καλυτέρευση της υγείας του τις προηγούμενες μέρες μάς είχε κάπως καθησυχάσει, αλλά ο σκληρός ιός επανήλθε δριμύτερος για να πάρει από κοντά μας το Γιάννη. Όταν μαθεύτηκε χθες το αποτρόπαιο νέο, δεν είχαμε τη δύναμη να το ακούσουμε, ούτε ακόμη τώρα θέλουμε να το πιστέψουμε, ούτε και πρόκειται να το αποδεχτούμε ποτέ», ανέφεραν οι συνάδελφοί του.

Ο Γιάννης Μητρόπουλος υπηρέτησε επί σειρά ετών στην Υγειονομική Υπηρεσία της Βουλής των Ελλήνων και, μαζί με τους συναδέλφους του, ήταν η «ασπίδα» του Κοινοβουλίου στα μικρά και μεγάλα θέματα υγείας μας.

Όλο το Κοινοβούλιο, οι συνάδελφοί του υπάλληλοι αλλά και οι Βουλευτές, του εμπιστευόμασταν τα ζητήματα υγείας μας κι εκείνος ανταποκρινόταν με απεριόριστο ζήλο και πραγματικό ενδιαφέρον, ως γιατρός και ως άνθρωπος, πέρα κι από το πλαίσιο των καθηκόντων του στην υπηρεσία του στη Βουλή. Ο πειστικός λόγος του, ως διακεκριμένος και έμπειρος καρδιολόγος, αλλά και η καλοσύνη και ανθρωπιά του, μας έπειθαν όλους να ακολουθήσουμε τις συμβουλές του και να κάνουμε περαιτέρω εξετάσεις – που πολλές φορές λειτούργησαν σωτήρια για αρκετούς από εμάς. Κι ο Γιάννης πάντα ήταν εκεί να μας κουράρει και να επιμένει να μην αμελούμε την υγεία μας.

Προσέφερε ακόμη ευρύτερα στους συναδέλφους μας, όπως με την ενεργό συμμετοχή του στο ΛΑΥΒ και γενικότερα στα θέματα που έχουν να κάνουν με το Σύλλογο Υπαλλήλων Βουλής.

Θα μας λείψει η καλοσύνη του, το χαμόγελό του, η διάθεσή του για προσφορά σε όλους μας.

Στη σύζυγό του και στα παιδιά του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια, αλλά και την υπόσχεση ότι δεν πρόκειται να ξεχάσουμε το Γιάννη, ούτε ψυχικά ούτε και έμπρακτα.

Είμαστε σίγουροι ότι αν ο Γιάννης μπορούσε σήμερα να μας πει και να μας ζητήσει κάτι, τότε θα μας ζητούσε να προσέχουμε όλοι μας και να τηρούμε αυστηρά και ευλαβικά τους κανόνες προφύλαξης, ώστε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τους συναδέλφους μας, τους οικείους μας και την κοινωνία μας από την πανδημία.

Καλό Παράδεισο ακριβέ μας Γιάννη!»   
 

Της Τασούλας Παπανικολάου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top