Κακοκαιρία Κρήτη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δύο δημοτικές ενότητες

Μεγάλες οι καταστροφές στο νησί

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσονται οι δημοτικές ενότητες Καστέλλι και Θράψανο στην Κρήτη, μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας που έπληξε το νησί.

Εκκενώνονται χωριά στην Κρήτη - Πλημμύρισαν σπίτια από τη σφοδρή κακοκαιρία

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσονται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας η Δημοτική Ενότητα Καστελλίου και η Δημοτική Ενότητα Θραψανού του Δήμου Μινώα Πεδιάδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από πλημμυρικά, κατολισθητικά κλπ φαινόμενα που προέκυψαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν στις 6-11-2020 και 7-11-2020 στις παραπάνω περιοχές.

καταστροφές στην Κρήτη
Πλημμύριζε το Ηράκλειο από την κακοκαιρία / Eurokinissi

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες ήτοι έως και 6 Μαΐου 2021.

κακοκαιρία Κρήτη

Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία στην Κρήτη / Eurokinissi

Μεγάλες καταστροφές στην Κρήτη

Εικόνες βιβλικής καταστροφής καταγράφηκαν τις τελευταίες ώρες στην Κρήτη. Το Ηράκλειο και ο δήμος Χερσονήσου αντιμετώπισαν τα μεγαλύτερα προβλήματα, με τις καταστροφές να είναι τεράστιες.

Νωρίτερα, η Πολιτική Προστασία, η Πυροσβεστική και η ΕΛ.ΑΣ. καλούν τους πολίτες που βρίσκονται κοντά εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε περιοχές όπου τα φαινόμενα εκδηλώθηκαν εντονότερα ήταν: Χερσόνησος, Ανισσαράς, Γούβες, Γούρνες, Ανάληψη, Σταλίδα και Μάλια. Επίσης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου έχει δεχθεί 24 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 2 μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top