Καιρός: 28η Οκτωβρίου με καταιγίδες – Κίνδυνος πλημμυρών στην Αττική

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία

Ισχυρή κακοκαιρία αναμένεται στη χώρα από την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, η οποία θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη. 

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στη σελίδα του στο Facebook, αναμένονται τοπικά ισχυρά φαινόμενα, με επανεμφάνιση υδροστρόβιλων σε θαλάσσιες περιοχές, ενώ προειδοποιεί και για κίνδυνο πλημμυρών ακόμα και στην Αττική. 

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνοδευόμενες πιθανόν και από χαλάζι και έντονους κεραυνούς, οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, η πτώση της θερμοκρασίας ακόμα και τα χιόνια σε μεγάλα υψόμετρα (μεγαλύτερα από τα 1.800 με 2.000 μέτρα κατά μέσο όρο).

Καιρός: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα μετεωρολογικά στοιχεία από νωρίς το πρωί της Τετάρτης τα φαινόμενα θα αρχίσουν να επηρεάζουν το Ιόνιο και την Ήπειρο, ενώ προς το μεσημέρι - απόγευμα θα επηρεαστούν η Στερεά, η Πελοπόννησος, η Εύβοια, κατά τόπους η Κρήτη με έμφαση τα δυτικά και βόρεια τμήματα, οι Κυκλάδες, η Θεσσαλία και οι Σποράδες. 

Προς τις βραδινές ώρες και μέσα στην Πέμπτη θα επηρεαστούν πρόσκαιρα η Χαλκιδική, το ανατολικό Αιγαίο και η βορειοανατολική χώρα, οπότε και θα ολοκληρώσει τη δράση του αυτό το κύμα κακοκαιρίας μιας και ταυτόχρονα θα ξεκινήσει η βελτίωση του καιρού και από τα δυτικά.

Στην περιοχή της Αττικής αναμένουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι της Τετάρτης ενώ μέσα στη νύχτα προς την Πέμπτη αναμένουμε υποχώρηση των φαινομένων.

Υψηλό κίνδυνο για πλημμυρικά φαινόμενα εμφανίζουν τα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα. 

Η Θεσσαλονίκη δεν φαίνεται να επηρεάζεται ιδιαίτερα μιας και το μέτωπο κακοκαιρίας φαίνεται να φτάνει μέχρι τη Χαλκιδική, όπου χρειάζεται προσοχή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top