Κορωνοϊός: Εξ αποστάσεως διδασκαλία μετά από κρούσματα σε φοιτητές

Δομές για νοσηλεία ήπιων περιστατικών σε περιφερειακά νοσοκομεία

Έντονη ανησυχία για την έξαρση του κορωνοϊού στην περιφέρεια και ειδικά στην Κοζάνη, τα Ιωάννινα και την Πέλλα

Στη δημιουργία δομών για νοσηλεία ήπιων περιστατικών με Covid-19 στα περιφερειακά νοσοκομεία, προσανατολίζεται η Διοίκηση της 6ης Υγειονομικές Περιφέρειας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου του Star, Μαίρης Τζώρα.

Κορωνοϊός: Στα 35 έτη ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων στα Ιωάννινα

Σε δηλώσεις του o διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Ιωάννης Καρβέλης, κατά την επίσκεψή του στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων ανέφερε ότι από την προηγούμενη εβδομάδα έχει αποστείλει έγγραφα σε όλα τα περιφερειακά νοσοκομεία της αρμοδιότητάς του, δηλαδή της Ηπείρου, των Ιονίων Νήσων, της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να ετοιμαστούν για νοσηλεία τουλάχιστον ήπιων περιστατικών.

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» Κοζάνη, Ιωάννινα και Πέλλα

Στα Ιωάννινα, ο χώρος του νοσοκομείου «Χατζηκώστα» που προορίζεται για νοσηλεία ασθενών με ήπια συμπτώματα, είναι το πολυδύναμο κέντρο αντιμετώπισης αλκοολικών και κρίσης των χρηστών ναρκωτικών και αυτό ήταν το θέμα σύσκεψης με τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Σε καραντίνα οίκος ευγηρίας στα Ιωάννινα με εντολή Χαρδαλιά

Στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων νοσηλεύονται 26 ασθενείς, με τους 10 από αυτούς να προέρχονται από το γηροκομείο των «Ζωσιμάδων». Άλλοι δύο είναι διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με τον κ. Καρβέλη, από τους 10 ηλικιωμένους με Covid-19 του Γηροκομείου, οι έξι δε χρήζουν νοσηλείας, αλλά νοσηλεύονται βάσει πρωτοκόλλου.

Κορωνοϊός Ιωάννινα: Βρέθηκαν ίχνη του ιού στα ακάθαρτα ύδατα της πόλης

Κρούσματα σε φοιτητές - Λήψη μέτρων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

«Εξ αποστάσεως διδασκαλία» αποφάσισε το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την ερχόμενη εβδομάδα.
Το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα προχώρησε στη λήψη μέτρων καθώς τις τελευταίες 8 ημέρες διαπιστώθηκαν 6 κρούσματα σε φοιτητές και φοιτήτριες.

Ειδικότερα, η απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου αναφέρει:

«Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στη συνεδρία του στις 16 Οκτωβρίου 2020, αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση της Συντονιστικής Επιτροπής Cοvid-19 του Ιδρύματος και συνεκτιμώντας τις συνθήκες διάδοσης της επιδημίας στην πόλη των Ιωαννίνων, αποφάσισε να ζητήσει από όλα τα Τμήματα του Ιδρύματος των Πανεπιστημιουπόλεων Α και Β (Ιωάννινα) να πραγματοποιήσουν με εξ΄ αποστάσεως διαδικασία το εκπαιδευτικό έργο που διεξάγεται με φυσική παρουσία των φοιτητών για την επόμενη εβδομάδα, από τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου μέχρι και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020.

Η εκπαίδευση με φυσική παρουσία σε εργαστήρια και κλινικές μπορεί να συνεχιστεί μόνο σε περιπτώσεις φοιτητών του τελευταίου έτους σπουδών ή εφόσον η αναπλήρωση των εργαστηρίων, δύσκολα μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Συνιστάται δε, στους φοιτητές που διαμένουν στην πόλη των Ιωαννίνων, να φορούν συστηματικά τις μάσκες, να αποφεύγουν χώρους μεγάλου συγχρωτισμού και να ακολουθούν όλες τις υγειονομικές οδηγίες.

Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, θα επανεκτιμηθούν οι συνθήκες της επιδημίας και θα εκδοθεί νέα απόφαση – ανακοίνωση.

Έκκληση του δημάρχου για τήρηση των μέτρων

Έκκληση προς τους πολίτες για αυστηρή τήρηση των μέτρων ώστε να περιοριστεί η διάδοση της πανδημίας απηύθυνε για μία ακόμη φορά ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ.

Ο δήμαρχος σημείωσε πως παρόλα τα περιοριστικά μέτρα, ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός, ενώ εγείρει μεγάλη ανησυχία το γηροκομείο.

«Η εικόνα της περιοχής μας δεν είναι καλή. Είμαστε στην ύστατη ώρα. Κανένα μέτρο δε θα αποδώσει χωρίς αυστηρή τήρηση των μέτρων. Απευθύνω έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας να τηρήσουμε τα μέτρα ώστε να καταφέρουμε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού», ανέφερε ο δήμαρχος.

Αύριο το μεσημέρι, μετά την Κοζάνη ο Νίκος Χαρδαλιάς θα βρίσκεται στα Γιάννενα.

 


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top