Νέο κρούσμα κορωνοϊού σε γηροκομείο - Μυστήριο το πώς «τρύπωσε» ο ιός

Αρνητικό όλο το προσωπικό

Νέα εστία κορωνοϊού σε γηροκομείο στο κέντρο της Αθήνας, όπου έχει επιβεβαιωθεί ένα κρούσμα. Όλο το προσωπικό έχει βγει αρνητικό, πράγμα που προβληματίζει τις υγεινομικές Αρχές για το πώς κόλλησε η ηλικιωμένη.

Κορωνοϊός: «Έχασα τον σύζυγό μου μετά από 2 μήνες που ήταν διασωληνωμένος»

Η ΠΟΕΔΗΝ από την άλλη καταγγέλει αμέλεια του ΕΟΔΥ, καθώς καθυστέρησε πέντε μέρες να κάνει τα τεστ στους τρόφιμους.

«Η γιαγιά ούτε καν που σηκωνόταν, στο δωμάτιο της, εμείς τη φτιάχναμε, όλοι εμείς αρνητικοί, πώς γίνεται η γιαγιά να είναι θετική δεν ξέρω» είπε υπεύθυνη του οίκου ευγηρίας. 

Το πώς κόλλησε η 80χρονη έχει προβληματίσει τόσο τους εργαζόμενους του οικοτροφείου όσο και τις υγεινομικές Αρχές. Το μυαλό όλων αμέσως πήγε σε κάποιο επισκεπτήριο. «Δεν είχαμε επισκεπτήριο, έχει απαγορευθεί το επισκεπτήριο» είπε εργαζόμενη.

Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Θήβα - Κρούσμα σε εργοστάσιο

Το γηροκομείο βρίσκεται σε μια από τις πιο «κόκκινες» περιοχές της Αθήνας. «Δεν μπαίνει κανείς μέσα, απ' έξω είναι το πρόβλημα το μεγάλο. Έξω γίνεται το έλα να δεις. Mετανάστες, ναρκομανείς. Δεν είναι κατάσταση αυτή. Έξω στην είσοδο κάθονται» είπε η υπεύθυνη του οίκου ευγηρίας.  

Ολιγωρία του ΕΟΔΥ καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ

Το κρούσμα εντοπίστηκε το Σάββατο όπου και ειδοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ, όμως τα τεστ στους υπόλοιπους ηλικιωμένους έγιναν την Τετάρτη.

«Μέχρι το βράδυ της Τρίτης δεν είχε εμφανιστεί ο ΕΟΔΥ για ιχνηλάτιση» κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Κορωνοϊός: Αλλοδαποί κάνουν μπάνιο σε γηροκομείο της Αθήνας με πέντε ευρώ

Απορία προκαλεί και το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι υποβλήθηκαν σε τεστ 48 ωρες μετά τον εντοπισμό του κρούσματος, σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.

Η ηλικιωμένη γυναίκα νοσηλεύεται στο «Γεννηματάς», ενώ τα τεστ των υπόλοιπον τροφίμων θα βγουν τις επόμενες ώρες.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top