Κορωνοϊός: Εργαζόμενοι σε νοσοκομεία δούλευαν ενώ ήταν θετικοί

Πάνω από 157 οι υγειονομικοί που νοσούν

Απαράδεκτη και εγκληματική χαρακτηρίζουν εργαζόμενοι στα νοσοκομεία την απόφαση να επιστρέφουν στις εργασίες τους ακόμα και αν δεν έχουν υποβληθεί σε τεστ για κορωνοϊό ή δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα ότι ειναι αρνητικοί. Αποτέλεσμα, όπως καταγγέλλουν, σε δυο περιπτώσεις τις τελευταίες μέρες να έχουν ασθενείς με κορωνοϊό που εργάζονταν κανονικά σε νοσοκομεία μέχρι να διαπιστωθεί ότι ήταν θετικοί. 

«Έκρηξη»​ κρουσμάτων: Ανακοινώθηκαν ​​​359 νέα - Τα 212 στην Αττική!

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Σπύρου Λάμπρου, σε δυο νοσοκομεία της Πάτρας εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως συνάδελφοί τους επέστρεψαν από άδεια και εργάζονταν κανονικά πριν πάρουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα του τεστ. Δυο από αυτούς, μάλιστα, βρέθηκαν θετικοί και όπως λένε ήταν υπάλληλοι στα έκτακτα περιστατικά και στα χειρουργεία. 

Κορωνοϊός: Νέο κρούσμα σε σχολείο στη Γλυφάδα

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας, υπήρξε υπάλληλος στα έκτακτα περιστατικά που δούλευε έξι μέρες και έκανε μετά, όπως και μια γυναίκα που υπεβλήθη σε τεστ τέσσερις μέρες μετά την έναρξή της και βγήκε θετική. 

Κορωνοϊός: Αρνητικό το δεύτερο δείγμα του βρέφους στην Αλεξανδρούπολη

Μεγάλος ο αριθμός των υγειονομικών υπαλλήλων που είναι θετικοί στον κορωνοϊό

Η αύξηση των κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα κάνουν απαραίτητη την παρουσία του υγειονομικού προσωπικού. Όμως, όπως καταγγέλλουν, ο αριθμός των υγειονομικών που έχουν κολλήσει κορωνοϊό έχει αυξηθεί δραματικά. 
Σύμφωνα με μέλος της ΠΟΕΔΗΝ, πάνω από 157 υγειονομικοί είναι θετικοί και οι περισσότεροι ασυμπτωματικοί.

Υπενθυμίζεται ότι το προσωπικό που υποβάλλεται σε έλεγχο και παραμένει στη θέση του με αυστηρή τήρηση των μέτρων μέχρι τη λήψη του αποτελέσματος. 


 Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top