Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Χανιά

Επιχειρούν πάνω από 110 πυροσβέστες

Πυροσβεστική

Σε εξέλιξη βρίσκεται στα νότια της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και στη ΔΕ Πελεκάνου του Δήμου Κανδάνου-Σελίνου πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης καίγοντας χορτολιβαδική δασική και αγροτική έκταση.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Φυλή δίπλα στο γήπεδο του Θρασύβουλου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος για την καταπολέμηση της πυρκαγιάς ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης και στην περιοχή συνολικά επιχειρούν 117 πυροσβέστες με το αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα Αιγαίου, 54 οχήματα, ενώ υπάρχει συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρα οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αναζωπυρώθηκε το πρωί της Πέμπτης

Η φωτιά, που αρχικά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο, αναζωπυρώθηκε σήμερα το πρωί λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, και εξελίχθηκε μεταξύ των οικισμών Παπαδιανά, Σκλαβοπούλα και Κεδρόδασος, καίγοντας κυρίως χαμηλή χορτολιβαδική έκταση.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κανδάνου-Σελίνου, Αντώνη Περράκη, ζητήθηκε από παραθεριστές που βρίσκονται στην περιοχή κοντά στο Κεδρόδασος, να εγκαταλείψουν το σημείο για προληπτικούς λόγους.

Ικαρία: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά

«Έγιναν εκκενώσεις στην περιοχή Σκλαβοπούλα καθώς η φωτιά έφτασε στις αυλές των σπιτιών. Ευτυχώς δεν έχει καεί κάποιο σπίτι. Εκκενώνουμε όμως προληπτικά και την παραλία Κεδρόδασος καθώς η φωτιά φαίνεται ότι κατευθύνεται σε αυτό το σημείο και δεν θέλουμε να κινδυνεύσουν οι λουόμενοι και οι παραθεριστές που βρίσκονται στο σημείο», τόνισε σχετικά ο κ. Περράκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φλόγες έχουν ήδη κάψει κάποιες κτηνοτροφικές μονάδες – οι οποίες είχαν εκκενωθει από ζώα – και μελισσόκηπους καθώς έχουν προκληθεί ζημιές σε αυλές σπιτιών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top